Σύντομα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα προσφορά ετοιμάζει η Siemens για την Alstom

Η Siemens ετοιμάζει μια επίσημη προσφορά για την Alstom στο πλαίσιο της οποίας θα μεταφέρει τις σιδηροδρομικές δραστηριότητες και ένα ποσό έως 7 δισ. ευρώ σε μετρητά στη γαλλική εταιρεία σε αντάλλαγμα για τον κλάδο της ενέργειας, σύμφωνα με το Reuters. Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η υπό εξέταση προσφορά για τις δραστηριότητες ενέργειας της Alstom θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από την ανταγωνιστική πρόταση της αμερικανικής General Electric. Αλλά το μέρος της προσφοράς που θα είναι σε μετρητά αναμένεται να είναι λίγο παραπάνω από το μισό της πρότασης της GE.Η Siemens ετοιμάζει μια επίσημη προσφορά για την Alstom στο πλαίσιο της οποίας θα μεταφέρει τις σιδηροδρομικές δραστηριότητες και ένα ποσό έως 7 δισ. ευρώ σε μετρητά στη γαλλική εταιρεία σε αντάλλαγμα για τον κλάδο της ενέργειας, σύμφωνα με το Reuters. Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η υπό εξέταση προσφορά για τις δραστηριότητες ενέργειας της Alstom θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από την ανταγωνιστική πρόταση της αμερικανικής General Electric. Αλλά το μέρος της προσφοράς που θα είναι σε μετρητά αναμένεται να είναι λίγο παραπάνω από το μισό της πρότασης της GE.

Αύξηση πωλήσεων 14% για την Amazon Ευρώπης

Οι πωλήσεις που πραγματοποίησε η Amazon μέσω της ευρωπαϊκής επιχείρησής της, με έδρα το Λουξεμβούργο, αυξήθηκαν 14% στα 13,6 δισ. δολάρια το 2013. Τα μεγέθη καταδεικνύουν το πώς η Amazon EU Sarl ευνοήθηκε από τη φορολογική δομή του Λουξεμβούργου, χάρη στην οποία ο συνολικός συντελεστής φορολόγησης μειώθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες πέρσι στο 31,8%.

Στον ισολογισμό της πάντως τα κέρδη ήταν 28,8 εκατ. ευρώ και το πλεονέκτημα από τον μειωμένο φόρο 5,5 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των πληρωμών σε άλλη εταιρεία του Λουξεμβούργου, που χρησιμοποιείται για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δημόσια προσφορά μαμούθ της Emaar

Η Emaar πρόκειται να εισάγει το 25% των μετοχών της στο τμήμα λιανικής στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι (DMF). Σύμφωνα με τους Financial Times, η έκδοση αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες αρχικές προσφορές στην περιοχή του αραβικού κόλπου. Το ποσό που θα αντληθεί υπολογίζεται μεταξύ 2 – 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία από το Ντουμπάι δραστηριοποιείται από το real estate έως τον τουρισμό και τη λιανική.

Το ποσοστό της ανεργίας στην Ιρλανδία μειώθηκε λιγότερο απ’ όσο αναμενόταν στο α΄ τρίμηνο του έτους. Το ποσοστό μειώθηκε από το 12,2% στο 12%, υψηλότερα από τον μέσο όρο 11,8% της Ευρωζώνης. Πάντως, η ανεργία μειώθηκε επί 8ο τρίμηνο στη σειρά, από το ζενίθ του 15,1%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 1.700 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT