Επενδύσεις και νέα συμβόλαια για τον όμιλο Viohalco

Επενδύσεις και νέα συμβόλαια για τον όμιλο Viohalco

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυντικές ειδήσεις που δείχνουν ότι αφήνουν πίσω τους έξι χρόνια σκληρής ύφεσης, έδωσαν χθες οι διοικήσεις των 6 εισηγμένων – θυγατρικών του ομίλου Viohalco που πραγματοποίησαν μέσα σε 6 ώρες τις ισάριθμες γενικές τους συνελεύσεις για τα πεπραγμένα του 2013. Κατ’ αρχάς στην ΕΤΕΜ έγινε γνωστό ότι οι φετινές επενδύσεις θα φθάσουν τα 5 εκατ. ευρώ. Το σημαντικότερο είναι ότι η εταιρεία έχει υπογεγραμμένα συμβόλαια με κορυφαίες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες (BMW – Mercedes – Land Rover – Jaguar) για την προμήθεια αλουμινίου που καλύπτουν το 10% του συνολικού της τζίρου, με στόχο να φθάσει το 30% μέχρι το 2017. Η ΕΛΒΑΛ προχωρά στην επιστροφή κεφαλαίου 0,08 ευρώ ανά μετοχή προς τους μετόχους από την ανακεφαλαιοποίηση αποθεματικών. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το 60% των δαπέδων που υπάρχουν στα φορτηγά της Ευρώπης παράγεται από την Ελβάλ, που είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως, ενώ οι νέες επενδύσεις στη θυγατρική της Αγγλίας θα διπλασιάσουν το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της εταιρείας. Στο τέλος του 2014 η ΕΛΒΑΛ θα επαναφέρει την παραγωγή της στα επίπεδα του 2007, αφού η ανάπτυξη των πωλήσεων τη διετία 2012-2013 ήταν +3,6% και τη διετία 2013-2014 ήταν +3,2%. Στα Ελληνικά Καλώδια υλοποιήθηκαν το 2013 επενδύσεις που έφθασαν τα 55 εκατ. ευρώ το 2013. Η εταιρεία ξεκινά την παραγωγή καλωδίων για την υποθαλάσσια σύνδεση των Κυκλάδων με το Λαύριο και προετοιμάζεται και για άλλα μεγάλα έργα, αφού για την επόμενη πενταετία υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αγωγούς και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Στα Σωληνουργεία Κορίνθου αυξάνονται τα μερίδια αγοράς και ήδη η εταιρεία συμμετέχει σε διαγωνισμούς όπως είναι οι αγωγοί South Stream TANAP και έχει προκριθεί και για τον αγωγό ΤΑP που στο μεγαλύτερο μέρος του διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα. Για το 2013 οι επενδύσεις έφθασαν τα 65 εκατ. ευρώ. Στη Χαλκόρ ειπώθηκε ότι οι επενδύσεις από το 2000-2013 έφθασαν τα 450 εκατ. ευρώ, ενώ για την επόμενη πενταετία θα υλοποιούνται επενδύσεις 10 με 15 εκατ. ευρώ κάθε έτος. Το 82% της παραγωγής κατευθύνεται στην Ε.Ε., το 8% στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., το 4% σε Ασία, το 4% στις ΗΠΑ και το 2% στην Αφρική. Στη Σιδενόρ, η διοίκηση ανέφερε ότι επανακάμπτει η επιχείρηση, με το 85% των πωλήσεων να κατευθύνεται στο εξωτερικό, ενώ ήδη διαφαίνονται τα οφέλη από τη μείωση του κόστους στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Η εταιρεία μετατρέπεται σε holding, αφού έχει αποσπασθεί το βιομηχανικό κομμάτι. Η μητρική εταιρεία Viohalco θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνέλευση των μετόχων της στις 3 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT