Ημέρα ρευστοποιήσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ημέρα ρευστοποιήσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πειρασμός των ρευστοποιήσεων κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση μετά επτά ανοδικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν με σωρευτικά κέρδη 14,4%. Ο Γενικός Δείκτης υπέστη απώλειες 1,14% και υποχώρησε στις 1.206,21 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών εκτοξεύθηκε στα 232,513 εκατ. ευρώ λόγω των πολλών εντολών που πραγματοποιήθηκαν. Ταυτόχρονα έγιναν και προσυμφωνημένες συναλλαγές συνολικής αξίας 20,41 εκατ. ευρώ.

Το κύμα πωλήσεων που έπληξε κυρίως την υψηλή κεφαλαιοποίηση οφείλεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό και στις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων μετά τις αναθεωρήσεις των δεικτών του MSCI και του Ftse. Aξίζει να σημειώσουμε ότι στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, που ολοκληρώνεται και ο Μάιος, στον δείκτη MSCI τη θέση των ΕΛΠΕ παίρνει η Eurobank, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν και αλλαγές στις σταθμίσεις.

Στον δείκτη FTSE 25 επιστρέφουν Eurobank και Βιοχάλκο, στη θέση των Σωληνουργείων Κορίνθου και της Frigoglass. Το θετικό της συνεδρίασης είναι ότι παρά τις πιέσεις ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατάφερε να κρατήσει το όριο των 1.200 μονάδων. Απώλειες 0,89% κατέγραψε  ο δείκτης FT25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός τερμάτισε με κέρδη 0,56%.

Μεικτή εικόνα στις τραπεζικές μετοχές, με την Τράπεζα Πειραιώς να υποχωρεί 1,16% στα 1,710 ευρώ και την Alpha Bank να χάνει 0,29% και να διαμορφώνεται στα 0,698 ευρώ. Αντίθετα, η μετοχή της Eurobank έκλεισε με κέρδη 4,59% και αναρριχήθηκε στα 0,38 ευρώ, ενώ ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 2,44% και διαμορφώθηκε στα 2,520 ευρώ. Αρνητική εικόνα για την πλειοψηφία των εμποροβιομηχανικών μετοχών με τη μετοχή της Frigoglass (-7,96%), τα Ελληνικά Πετρέλαια (-4,15%) και τη Eurobank Properties (-3,80%) να καταγράφουν τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή