Νηνεμία στις ξένες χρηματιστηρακές αγορές

Νηνεμία στις ξένες χρηματιστηρακές αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να εμφανίσουν ιδιαίτερες μεταβολές κινήθηκαν χθες οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών, ενώ αρκετά χρηματιστήρια ήταν κλειστά στην Κ. Ευρώπη λόγω της αργίας της Αναλήψεως. Το κλίμα είχε διαμορφωθεί από τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, η οποία πρώτη φορά συρρικνώθηκε σε διάστημα 12 τριμήνων. Η δε ανεργία υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο οι δείκτες ακολουθούσαν ανοδική πορεία για πέμπτη διαδοχική ημέρα υπό το πρίσμα της πρότασης εξαγοράς της Hillshire Brands από την Tyson Foods και τις προσδοκίες ότι η οικονομία θα ανακάμψει μετά τη συρρίκνωση. Ειδικότερα, στη Γηραιά ήπειρο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ανήλθε λιγότερο από 0,1% και έκλεισε στις 344,51 μονάδες, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδά του από τον Ιανουάριο του 2008.

Από τις αρχές Μαΐου ο Stoxx Europe έχει ενισχυθεί 2%, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, έχει δεσμευθεί για περισσότερη νομισματική χαλάρωση. Στα 10 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία λειτουργούσαν χθες, τα τρία έκλεισαν με κέρδη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε άνοδο 0,3%, στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με -0,1% και στη Φρανκφούρτη ο DAX δεν εμφάνισε αξιοσημείωτη μεταβολή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT