The Magic Gap: η νέα εμμονή που διχάζει

The Magic Gap: η νέα εμμονή που διχάζει

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει το βίντεο του fashion photographer Guy Aroch, ο οποίος προβάλει μέσω του φιλμ «The Magic Gap», οπίσθια γυναικών, στην προσπάθειά του να παρουσιάσει τη νέα εμμονή με το κενό ανάμεσα στους μηρούς –ουσιαστικά το διάστημα μεταξύ του εσωτερικού των μηρών σας όταν τα γόνατά σας αγγίζονται.

«Ως άντρας δεν ήξερα τι είναι αυτή η νέα μανία», λέει ο σκηνοθέτης που συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τα top models Gigi Hadid, Chanel Iman, Alyssa Miller και Elsa Hosk για τα γυρίσματα  στο Manhattan.

Στο βίντεο ακούγονται άντρες, γυναίκες και παιδιά να προσπαθούν να μαντέψουν τι είναι το «magic gap» με όλους να δίνουν λάθος απαντήσεις αφού ο όρος δεν χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα για να περιγράψει το φαινόμενο. 

Αν απλώς προσπαθήσεις να βάλεις σε μία μηχανή αναζήτησης τις λέξεις κλειδιά «thigh gap» θα μπορέσεις να έχεις μία σαφή εικόνα για το νέο αυτό trend που κάνει τους ειδικούς να ανησυχούν για τις διαδικασίες που επιβάλλουν τα νέα κορίτσια το σώμα τους ώστε να το αποκτήσουν.

Οι επικριτές του βίντεο αναφέρουν ότι ο Guy Aroch αντί να προσεγγίζει το συγκεκριμένο ζήτημα με κριτική ματιά ανοίγοντας ένα διάλογο, το παρουσιάζει σαν κάτι «μαγικό» να αποκτήσεις.

Το νέο αυτό πρότυπο που προσπαθούν να πλασάρουν, έρχεται να προστεθεί σε χιλιάδες ακόμα στερεότυπα που καλούνται τα νεαρά κυρίως κορίτσια να ακολουθήσουν στην προσπάθειά τους να είναι αρεστές. Πρότυπα καταστροφικά κάποιες φορές όχι μόνο για την σωματική τους υγεία, αλλά και για την ψυχική τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT