Αποζημίωση 10 δισ. δολάρια ζητούν οι ΗΠΑ από την ΒΝΡ

Αποζημίωση 10 δισ. δολάρια ζητούν οι ΗΠΑ από την ΒΝΡ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ διεκδικούν πάνω από 10 δισ. δολάρια από τη γαλλική τράπεζα ΒΝΡ Paribas για να αποσύρουν τις κατηγορίες σε βάρος της ότι παραβίασε τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν, του Σουδάν και της Κούβας, ανέφερε χθες η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της τράπεζας και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, η εφημερίδα αποκάλυψε ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να αναζητούν έναν συμβιβασμό και πως η ΒΝΡ δέχεται να πληρώσει λιγότερα από 8 δισ. δολάρια. Και τα δύο ποσά είναι σαφώς μεγαλύτερα από ό,τι εκτιμούσαν παλαιότερα ρεπορτάζ, που τοποθετούσαν τις διαπραγματεύσεις γύρω στα 4 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται πως το 2012 η βρετανική τράπεζα HSBC είχε πληρώσει πρόστιμο 1,9 δισ. δολάρια επειδή διαχειριζόταν εμβάσματα χρημάτων από χώρες που τελούσαν υπό αμερικανικό εμπάργκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή