Δεν έδωσε στοιχεία για τη Χ.Α. ο Μπούκουρας

Δεν έδωσε στοιχεία για τη Χ.Α. ο Μπούκουρας

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μεταμελημένος επιχείρησε να εμφανιστεί στις ειδικές ανακρίτριες ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας κατά τη χθεσινή απολογία του για πρόσθετες κατηγορίες σχετικά με παράνομη οπλοκατοχή, χωρίς, ωστόσο, να δεχθεί να απαντήσει επί της ουσίας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής που εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στον νομό Κορινθίας και είναι ήδη κρατούμενος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, και χθες απολογούμενος για παράνομη κατοχή καραμπίνας, επανέλαβε σε δραματικούς τόνους όσα είχε ισχυριστεί δημοσίως και από το βήμα της Βουλής, όταν αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του. «Είμαι ένας νεκρός άνθρωπος», δήλωσε κατά τη διάρκεια της προφορικής του απολογίας, προσθέτοντας: «Δεν έχω κάνει κάτι για να είμαι στη φυλακή. Εχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Εφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα. Με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Ελεγα αυτά που μου έλεγαν. Πού είναι το μεμπτό; Δύο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί μου».

Στις ερωτήσεις, όμως, των ειδικών ανακριτριών για το ότι δημοσίως εμφανιζόταν ως ένθερμος υποστηρικτής των θέσεων και των δράσεων της Χ.Α., αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Επικαλέστηκε ότι οι ερωτήσεις υπήρξαν «προκατειλημμένες», όπως επίσης και την ψυχική του κατάσταση και άσκησε, όπως αναφέρεται στην προφορική του απολογία, το «δικαίωμα της σιωπής».

Την ίδια γραμμή, ακολούθησε ο Κορίνθιος βουλευτής και στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στις ανακρίτριες (περί τις 40 σελ.), αρνούμενος τόσο την κατηγορία που προσθέτως του έχει αποδοθεί για την παράνομη οπλοκατοχή, όσο και το βασικό αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που τον έστειλε στη φυλακή.

«Ουδέποτε», αναφέρει στο υπόμνημά του, «υπήρξα χρυσαυγίτης ή υποστηρικτής του κόμματος. Ημουν ένα “ξένο σώμα” και αυτό αποδεικνύεται από τη μετέπειτα διαγραφή μου από την Κ.Ο.». Ο Στ. Μπούκουρας στην ίδια γραμμή πλεύσης αρνήθηκε και την παράνομη οπλοκατοχή, σημειώνοντας στο υπόμνημά του πως «κατείχε, όπως οι περισσότεροι επαρχιώτες που έχουν ως χόμπι το κυνήγι, μια κυνηγετική καραμπίνα», δεν έδωσε, όμως, πειστική εξήγηση γιατί η συγκεκριμένη δεν ήταν απλή, όπως οι κυνηγετικές, αλλά είχε χωρητικότητα για περισσότερα φυσίγγια.

Οσο για τις καταγγελίες που περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία και αφορούν στις δικές του δραστηριότητες και συμμετοχές σε παράνομες ενέργειες της Χ.Α. στον νομό Κορινθίας, ο Στ. Μπούκουρας περιορίστηκε να σημειώσει ότι «μόνον δύο άνθρωποι βρέθηκαν από ολόκληρη την Κορινθία να τον κατηγορήσουν», ενώ υπέρ του, όπως ανέφερε, έχουν ταχθεί «επώνυμοι της περιοχής».

Δίωρη απολογία

Η απολογία του έληξε έπειτα από δύο ώρες παραμονής στο ανακριτικό γραφείο, μια και ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών, ενώ ο συνήγορός του Αλ. Κούγιας δήλωσε μετά το τέλος της ότι ο πελάτης του δέχθηκε ερωτήσεις που δείχνουν προκατάληψη και κατήγγειλε ότι πιέστηκε για αποκαλύψεις. «Πες κάτι για να βγεις», είπαν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, κατά τον κ. Κούγια, στον πελάτη του, αγνοώντας την ψυχική του κατάσταση και επιμένοντας να λάβουν απαντήσεις.

Σήμερα, πέντε ακόμη βουλευτές Χ.Α. εμφανίζονται ενώπιον των ανακριτριών απ’ όπου θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμία. Πρόκειται για τους Κων. Μπαρμαρούση, Αντ. Γρέγο, Πολ. Ζησιμόπουλο, Αρτ. Ματθαιόπουλο και Γ. Γερμενή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT