Στο στόχαστρο της FIFA ύποπτοι φιλικοί αγώνες

Στο στόχαστρο της FIFA ύποπτοι φιλικοί αγώνες

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκιές στα παιχνίδια εθνικών ομάδων λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία ρίχνει ρεπορτάζ των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», που αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον πέντε φιλικοί αγώνες πριν από τη διοργάνωση του 2010 στη Νότια Αφρική θεωρούνται από έρευνα της FIFA ύποπτοι για στήσιμο.

Η 44σέλιδη έρευνα της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναφέρεται κυρίως σε αγώνες με συμμετοχή αφρικανικών ομάδων, όπως εκείνος της Νότιας Αφρικής με τη Γουατεμάλα, και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επανάληψη του φαινομένου φέτος.

Οπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα, στο φιλικό της Νιγηρίας με τη Βόρεια Κορέα που έγινε το 2010 στη Νότια Αφρική οι διοργανωτές επέτρεψαν σε διαβόητο κύκλωμα στοιχήματος της Σιγκαπούρης, το Football4U να επιλέξει εκείνο ποιος θα διαιτήτευε τον αγώνα!

Αντιθέτως, κάποια από τα φιλικά του περασμένου Σαββατοκύριακου μεταξύ εθνικών ομάδων όχι μόνο δεν φάνηκαν στημένα αλλά από το πάθος τους προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί σε παίκτες που καθίστανται αμφίβολοι ή οριστικά χάνουν το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μεταξύ αυτών που μένουν εκτός διοργάνωσης λόγω τραυματισμού το Σάββατο είναι ο Ιταλός αρχηγός Ρικάρντο Μοντολίβο (στο 0-0 της Ιταλίας με την Ιρλανδία), ο Μεξικανός Λουίς Μόντες, και ίσως κι ο Σεγούνδο Καστίγιο του Εκουαδόρ που συγκρούστηκε με τον Μόντες στη νίκη του Μεξικού με 3-1. Αμφίβολη έχει καταστεί η συμμετοχή του Φρανκ Ριμπερί τουλάχιστον στα πρώτα ματς της Γαλλίας λόγω προβλήματος στη μέση, ενώ οριστικά εκτός τέθηκε ο Γκανέζος αμυντικός Τζέρι Ακαμίνκο που χτύπησε στην ήττα της Γκάνας με 1-0 στην Ολλανδία.

Εκτός Μουντιάλ έμεινε και ο Ράφικ Τζεμπούρ, όχι όμως λόγω τραυματισμού αλλά διότι επέλεξε να μην τον πάρει μαζί του στη Βραζιλία ο εκλέκτορας της Αλγερίας, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή