Φελίπε ΣΤ΄: «Καθαρός» από σκάνδαλα και ιδιαίτερα προσγειωμένος

Φελίπε ΣΤ΄: «Καθαρός» από σκάνδαλα και ιδιαίτερα προσγειωμένος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επόμενος βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ΄ δεν μοιάζει στον εξωστρεφή πατέρα του. Ισως αυτό τον βοηθήσει να αποκαταστήσει τη δημοτικότητα της μοναρχίας στη χώρα.

Σε ηλικία 46 ετών, ο διάδοχος του θρόνου δεν έχει εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς ούτε σε καταγγελίες για υπερπολυτελή βίο. «Είναι προσγειωμένος, ενημερωμένος, έχει σωστή κρίση, αλλά θα ακολουθήσει συμβουλές συνεργατών του», εξηγεί ο Μπιεΐτο Ρουμπίντο, συντάκτης ειδικός σε θέματα μοναρχίας στην εφημερίδα ABC. «Και κάτι ακόμη που είναι σημαντικό στην Ισπανία – δεν είναι μεν γήινος, αλλά ξέρει πώς να επικοινωνεί με τον λαό», συμπληρώνει.

Ο Φελίπε Χουάν Πάμπλο ι Αλφόνσο ντε Τόντος λος Σάντος ντε Μπορμπόν ι ντε Γκρέτσια, όπως είναι το πλήρες όνομά του, μπορεί να μην έχει το χάρισμα του πατέρα του, αλλά είναι πολύ πιο κοντά στους πολίτες σε σχέση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Η προσωπική του ζωή με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του είναι απέριττη: συχνά οι Μαδριλένοι τους συναντούν σε κάποιο σινεμά του κέντρου της πόλης ή όταν παραλαμβάνουν τα παιδιά από το σχολείο. Σπούδασε Νομικά στη Μαδρίτη και συνέχισε τις σπουδές του στις Διεθνείς Σχέσεις στη Τζορτζτάουν στην Ουάσιγκτον.

Μικρός θεωρείτο πλέιμποϊ και δύο από τις πρώην συντρόφους του απερρίφθησαν ως ακατάλληλες για γυναίκες του, η μία επειδή ήταν μοντέλο εσωρούχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή