Τα ακίνητα του Δημοσίου που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ

Τα ακίνητα του Δημοσίου που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγει από την κυβέρνηση ο δρόμος για την αξιοποίηση περισσότερων ακινήτων του Δημοσίου μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της απόφασης της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

Η εν λόγω επιτροπή, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αποφάσισε τη μεταβίβαση συνολικά 55 ακινήτων –54 εξ αυτών στην Ελλάδα και ενός στη Νέα Υόρκη– με στόχο την αξιοποίηση/πώλησή τους.

Μερικά από τα ακίνητα στα οποία γίνεται αναφορά στην απόφαση της διυπουργικής περιλαμβάνουν το τουριστικό λιμάνι της Ζέας στο Πασαλιμάνι, την έκταση στην οποία βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, το Ξενία της Ακροναυπλίας και άλλες μεγάλες εκτάσεις στην Σάνη της Χαλκιδικής αλλά και στο Σούνιο.

Στα 54 ακίνητα επί ελληνικού εδάφους περιλαμβάνονται και τρία κομβικά ακίνητα για την οργανωμένη αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου. Το πρώτο αφορά έκταση 176 στρεμμάτων από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά έως τα «Αστέρια» Γλυφάδας. Το δεύτερο αφορά έκταση 20 στρεμμάτων στη Γλυφάδα, και το τρίτο είναι το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου βρίσκεται το Cape Sounio της Grecotel), το οποίο έχει έκταση 383 στρέμματα και είναι κυριότητας του ΕΟΤ.

Εκτός από τα «φιλέτα» της Αττικής, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζονται και η έκταση που βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρου Παρνασσού, ορισμένα ξενοδοχεία Ξενία περιλαμβανομένου αυτού της Ακροναυπλίας,  και η έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζεται το συνολικό Τουριστικό Συγκρότημα Ξενία του Ναυπλίου, που ανήκει στον ΕΟΤ και τελεί υπό τη διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Αυτό, αποτελείται από τρία ακίνητα: Το Ξενία Palace Ακροναυπλίας (24 στρεμμάτων), το Ξενία Amphitrion (3,5 στρεμμάτων) και το Ξενία Ναυπλίου Α (4,5 στρεμμάτων).

Το ακίνητο του ελληνικού Δημοσίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, που είχε αποκτηθεί τον Φεβρουάριο του 2007, συνολικής επιφανείας 1.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελεί τη Μονάδα 2 του β’ ορόφου του συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων «The 3 Dag Condominium», στη διεύθυνση 305 East 47th Street. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT