Αισιοδοξία από τις αφίξεις τον Μάιο στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

Αισιοδοξία από τις αφίξεις τον Μάιο στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναμενόμενη «εκτόξευση» των βασικών μεγεθών του ελληνικού τουρισμού σε επίπεδα ρεκόρ για τη φετινή περίοδο επιβεβαιώνεται και από τα πρώτα στατιστικά στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό σε περιφερειακά αεροδρόμια για τον μήνα Μάιο, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Κ».

Ειδικότερα, τα μεγέθη των αφίξεων ξένων τουριστών σε 4 αεροδρόμια δημοφιλών προορισμών της χώρας κρατήθηκαν σε θετικό πεδίο, παρότι συγκρίνονται με τα μεγέθη του Μαΐου του 2013, οπότε η ταξιδιωτική κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη λόγω του εορτασμού του Πάσχα.

Στην Κέρκυρα, οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 11,3% φθάνοντας σε 121.306. Ειδικότερα, από τη Βρετανία και τη Γερμανία κινήθηκαν ανοδικά φθάνοντας σε 55.371 και 24.151 αντίστοιχα. Στο Ηράκλειο, οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 6,5% φθάνοντας σε 328.778. Πρώτη αγορά σε αφίξεις αναδείχθηκε η Γερμανία και ακολούθησαν η Ρωσία και η Αγγλία. Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι αφίξεις και τους επόμενους μήνες, με φυσιολογικούς ρυθμούς όμως, καθώς ήδη η διαθεσιμότητα των ξενοδοχειακών κλινών είναι περιορισμένη για την ικανοποίηση μεγαλύτερης ζήτησης.

Στην Κεφαλονιά, οι αφίξεις αυξήθηκαν, έστω και οριακά, κατά 0,4% φθάνοντας στις 24.711. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε κυρίως η αύξηση κατά 9,4% των αφίξεων από τη Βρετανία. Στο αεροδρόμιο της Ρόδου οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 11,4% φθάνοντας σε 237.873. Εντυπωσιακή σε ποσοστό 33,8% ήταν η αύξηση των αφίξεων από τη Γερμανία που έφθασαν σε 41.872. Επίσης, οι αφίξεις αυξήθηκαν από την Αγγλία κατά 11,1% φθάνοντας σε 45.716. Ελεγχόμενη σε ποσοστό 10,1% είναι η πτώση των αφίξεων από τη Ρωσία που έφθασαν σε ποσοστό 10,1%. Υστέρηση κατά 9,1% εμφάνισαν και οι αφίξεις εσωτερικού φθάνοντας στις 27.438.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT