Διάβασε 6 tips που θα δώσουν μια έξτρα ώθηση ενέργειας στην καθημερινότητά σου

Διάβασε 6 tips που θα δώσουν μια έξτρα ώθηση ενέργειας στην καθημερινότητά σου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήπως νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν  κατά τη διάρκεια της ημέρας; Στηρίζεσαι συχνά σε energy drinks για να δώσεις μια έξτρα ώθηση ενέργειας στον οργανισμό σου, ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στο απαιτητικό σου πρόγραμμα; Ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς, καθώς σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, η κατανάλωση ακόμη και ενός energy drink μπορεί να δημιουργήσει αρρυθμίες και αύξηση της καρδιακής πίεσης.

Οπότε τί μπορείς να κάνεις ώστε να νιώθεις και να είσαι γεμάτη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας; Διάβασε 6 tips για να γεμίσεις φυσικά τις μπαταρίες σου.

Φάε πρωινό: Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες φορτίζει επαρκώς τον οργανισμό σου, ώστε να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά.

Πίνε νερό:  Φρόντισε να κρατάς τα κύτταρά σου υγιή, ώστε ο οργανισμός σου να μπορεί να λειτουργεί σωστά. Ξεκίνα τη μέρα σου πίνοντας ένα μεγάλο ποτήρι νερό με το που ξυπνήσεις, ώστε να ανανεώσεις όσο έχασες στη διάρκεια της νύχτας και να ενεργοποιήσεις τον οργανισμό σου. 

Ασκήσου: Προφανώς γυρνώντας αποκαμωμένη από τη δουλεία το τελευταίο που έχεις στο μυαλό σου είναι να πας στο γυμναστήριο, όμως σύμφωνα με έρευνα του Psychological Bulletin η άσκηση είναι πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση της κόπωσης από τα διάφορα τονωτικά, ακόμη κι από ένα σύντομο ύπνο.

Πίνε ακόμη περισσότερο νερό: Δε φτάνει να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο πίνοντας νερό το πρωί. Θυμήσου να πίνεις τουλάχιστον 3 λίτρα νερό την ημέρα κι αν δεν θες να το πίνεις σκέτο, πιες το με τη μορφή τσαγιού. Μπορείς να βρεις μέχρι και ειδικά application για το κινητό σου, τα οποία θα σου θυμίζουν  ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ραντεβού σου… με την ενυδάτωση.

Πρόσθεσε σολομό στο μενού σου: Ο φρέσκος σολομός είναι πλούσιος σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς, του μυαλού και την παραγωγή ενέργειας.

Δώσε στον εαυτό σου μια γλυκιά ώθηση: Αν νιώθεις κουρασμένη δοκίμασε να φας μαύρη σοκολάτα, αφού αυτό μπορεί να είναι ένδειξη πως ο οργανισμός σου είχε ανάγκη σίδηρο. Η ποσότητα σιδήρου που περιέχει η μαύρη σοκολάτα μαζί με τη ζάχαρη, η οποία είναι το κυριότερο συστατικό καύσης του εγκεφάλου, όχι μόνο θα σου φτιάξει τη διάθεση, αλλά θα δώσει και μια extra ώθηση ενέργειας στον οργανισμό σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT