Παραγγελίες χονδρεμπόρων μέσω εφαρμογής για «έξυπνα κινητά»

Παραγγελίες χονδρεμπόρων μέσω εφαρμογής για «έξυπνα κινητά»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν οι χονδρέμποροι των κεντρικών αγορών να βλέπουν τις τιμές στις οποίες πωλούν οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων τα φρούτα και τα λαχανικά τους και να βλέπουν τα στοιχεία επικοινωνίας, αλλά και να παραγγέλνουν μέσα από την εφαρμογή που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Την εφαρμογή για «έξυπνα κινητά», καθώς και άλλες δράσεις εκσυγχρονισμού του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, παρουσίασαν χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ Παν. Σταμπουλίδης. Οι άλλες δράσεις που δρομολογούνται είναι οι ακόλουθες:

• Μηχανογράφηση των εμπορικών συναλλαγών στις ιχθυόσκαλες με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της απώλειας εσόδων για τις ιχθυόσκαλες και τις αλιευτικές επιχειρήσεις. Το σχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και προσεχώς θα ξεκινήσει η υλοποίησή του. Στο σύστημα μηχανογράφησης θα δημιουργηθεί κεντρικό μητρώο πελατών/αγοραστών, εμπόρων, παραγωγών και πωλούμενων ειδών.

• Συνεργασία του ΟΚΑΑ με τον ΟΑΣΑ έτσι ώστε οι καταναλωτές που έχουν μηνιαίες ή ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών να απολαμβάνουν έκπτωση 5% σε όλες τις αγορές προϊόντων που κάνουν από την Αγορά Καταναλωτή, η οποία λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων της κεντρικής λαχαναγοράς στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε χθες η διοίκησή του, το 2013 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 14,11 εκατ. ευρώ, έναντι 10,02 εκατ. ευρώ το 2012. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 5,13 εκατ. ευρώ έναντι 1,96 εκατ. ευρώ το 2012. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,058 εκατ. ευρώ το 2013 έναντι ζημιών 246.279 ευρώ κατά τη χρήση του 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT