Βροχή από… εκπλήξεις στο Παρίσι

Βροχή από… εκπλήξεις στο Παρίσι

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε η… βροχή δεν μπορούσε να σταματήσει τη Γερμανίδα Αντρέα Πέτκοβιτς και τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ, οι οποίες για πρώτη φορά θα δώσουν το «παρών» σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ και η μία από τις δύο θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός. Η καταρρακτώδης βροχή καθυστέρησε το πρόγραμμα της 11ης ημέρας και οι αγώνες άρχισαν με καθυστέρηση περίπου τριών ωρών.

Η Αντρέα Πέτκοβιτς (28η στην κατάταξη) αντιμετώπισε την Ιταλίδα Σάρα Εράνι (10) και τη νίκησε με 6-2, 6-2, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Σιμόνα Χάλεπ (4) της έμπειρης Ρωσίδας Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (27).

Η 27χρονη Πέτκοβιτς έχει γεννηθεί στη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, από πατέρα Σέρβο και μητέρα Βόσνια. Από την ηλικία των έξι ετών ζει στη Γερμανία. Το 2011 είχε φτάσει μέχρι τους προημιτελικούς του Αυστραλιανού Οπεν, του Ρολάν Γκαρός και του US Oπεν.

Χωρίς να έχει χάσει σετ έφτασε στους ημιτελικούς η Σιμόνα Χάλεπ. Η 23χρονη τον Ιανουάριο είχε προκριθεί στους «οκτώ», στο Οπεν της Αυστραλίας. Στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός εκμεταλλεύθηκε και τον τραυματισμό της Κουζνέτσοβα στον αριστερό μηρό και, τώρα, θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Το άλλο «εισιτήριο» θα κριθεί ανάμεσα στην Ρωσίδα Σαράποβα και την Καναδή Μπίσαρντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT