Παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανηλίκους μέσω Skype και Facebook

Παρενοχλούσαν σεξουαλικά ανηλίκους μέσω Skype και Facebook

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη βία, κατηγορούνται ένας 32χρονος και ένας 28χρονος, από τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ύστερα από καταγγελίες ανήλικων κοριτσιών, που είχαν πέσει θύματα των κατηγορουμένων.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι δύο κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα προφίλ, επικοινωνούσαν μέσω «Skype» και «Facebook» με ανήλικα άτομα και σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων τούς αποσπούσαν με τη χρήση ψυχολογικής βίας φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ στη συνέχεια τα εξανάγκαζαν σε ερωτικές συνευρέσεις.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο εμπλεκόμενοι συνομιλούσαν με ανήλικη, μέσω συγκεκριμένων προφίλ, χρησιμοποιώντας φράσεις με άσεμνο περιεχόμενο και εξαναγκάζοντάς την να προβεί σε πράξεις, προσβλητικές για τη γενετήσια αξιοπρέπειά της. Μάλιστα, για να μη διακόψει την επικοινωνία μαζί τους, την απειλούσαν ότι θα δημοσίευαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της, τις οποίες, προηγουμένως, την είχαν εξαναγκάσει να τους αποστείλει.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ένας φορητός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464, ή στέλνοντας e-mail στα [email protected] & [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή