Διαβάστε τα θέματα και τις απαντήσεις στα σημερινά μαθήματα των πανελλαδικών

Διαβάστε τα θέματα και τις απαντήσεις στα σημερινά μαθήματα των πανελλαδικών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Χημεία, Λατινικά, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών εξετάστηκαν σήμερα οι περίπου 80.000 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για τους υποψηφίους της θετικής κατεύθυνσης, που διεκδικούν μία θέση στις ιατρικές σχολές, καθώς εξετάστηκαν στη Χημεία, δεύτερο μάθημα βαρύτητας για τις σχολές επιστημών υγείας. Τα θέματα στο συγκεκριμένο μάθημα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και πολλά και οι λεπτομέρειες της ύλης είχαν την «τιμητική» τους.

Στα Λατινικά οι μαθητές κλήθηκαν να μεταφράσουν τρία αποσπάσματα αντί για δύο, όπως συνέβαινε όλες τις προηγούμενες χρονιές, ενώ τα φετινά θέματα ήταν περίπου στον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα περσινά.

Τα φετινά θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές που έχουν αφομοιώσει σε βάθος τις έννοιες τους μαθήματος.

Παράλληλα, λόγω της ορθής κλιμάκωσης του βαθμού δυσκολίας των επιμέρους ερωτημάτων, έδιναν τη δυνατότητα και στους πιο αδύναμους μαθητές να ξεπεράσουν τη βάση.

Ο βαθμός δυσκολίας των φετινών θεμάτων, συγκρινόμενος με αυτόν των περυσινών, είναι ελαφρώς μικρότερος στο πρώτο θέμα, στο οποίο δύσκολα ένας μαθητής θα μετρούσε απώλειες βαθμών, ίδιος στο δεύτερο θέμα, όμως οι ασκήσεις του τρίτου και τέταρτου θέματος κρίνονται απαιτητικές.

Στο kathimerini.gr/exams μπορείτε να δείτε, σε συνεργασία με το φροντιστήριο Όριον, θέματα, λύσεις και σχόλια στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή