Ο Σπέισι διέκοψε επί σκηνής λόγω… κινητού

Ο Σπέισι διέκοψε επί σκηνής λόγω… κινητού

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τον θεατρικό του μονόλογο διέκοψε επί σκηνής την Τετάρτη στο Λονδίνο ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, για να διαμαρτυρηθεί για το κουδούνισμα κινητού τηλεφώνου σε κάποιον από τους εξώστες του ιστορικού θεάτρου «Ολντ Βικ».

Ο τιμηθείς με Οσκαρ και πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «House of Cards» παρουσιάζει αυτήν την εποχή μονόλογο εμπνευσμένο από το έργο «Κληρονομήστε τον άνεμο», υποδυόμενος τον δικηγόρο Κλάρενς Ντάροου στη δίκη του 1925 γύρω από τη διδαχή της θεωρίας της εξέλιξης σε σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια σκηνής, γεμάτης πάθος, στην οποία ο Σπέισι απευθύνει εναγώνια έκκληση στους δικαστές, ισχυρό κουδούνισμα κινητού τηλεφώνου ήχησε στην αίθουσα. Χωρίς να «βγει από τον ρόλο του», ο Σπέισι πέταξε προς τον ένοχο: «Αν δεν το σηκώσεις, θα το κάνω εγώ!», για να εισπράξει αμέσως το θερμό, αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού.

Το έργο είναι από τα αγαπημένα του Σπέισι, αλλά και πολλών σύγχρονων και παλαιότερων προοδευτικών Αμερικανών συναδέλφων του, όπως της Τζέιν Φόντα, του Χένρι Φόντα, του Ορσον Ουέλς και του Σπένσερ Τρέισι. Το «Κληρονομήστε τον άνεμο» απέκτησε ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς η πρεμιέρα του το 1955 συνέπεσε με την έξαρση του «κυνηγιού μαγισσών» της επιτροπής Μακάρθι στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο κομμουνιστές και «συνοδοιπόρους». Οι συγγραφείς του ήθελαν άλλωστε το έργο να λειτουργήσει ως αλληγορία για την αντικομμουνιστική υστερία και την καταστολή της ελεύθερης σκέψης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ένορκοι στη «Δίκη Σκόουπς ή Δίκη των Πιθήκων» στην πολιτεία του Τενεσί το 1925 κήρυξαν αθώο τον αναπληρωτή καθηγητή Τζον Σκόουπς, για την πρωτοβουλία του να διδάξει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου, παράνομη τότε στο υπερσυντηρητικό Τενεσί.

Ο Κέβιν Σπέισι θα αποσυρθεί το φθινόπωρο του 2015 από την καλλιτεχνική διεύθυνση του «Ολντ Βικ», στην οποία βρίσκεται από το 2003, έχοντας πρωταγωνιστήσει και σκηνοθετήσει δεκάδες σημαντικές παραστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT