Μνημόνιο συνεργασίας με Ν. Κορέα για εξαγωγές ναυτιλιακού εξοπλισμού

Μνημόνιο συνεργασίας με Ν. Κορέα για εξαγωγές ναυτιλιακού εξοπλισμού

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας από τις ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού προς τα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας πραγματοποιήθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, μέσω της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτη και του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας, Γιουν Σανγκ-Τζικ. Το μνημόνιο αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εξαγωγή ελληνικών κατασκευαστικών υλικών για τον εξοπλισμό πλοίων στα κορεατικά ναυπηγεία, όπως επίσης και την εγκαθίδρυση συνδέσμων μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων στον τομέα της θαλάσσιας τεχνολογίας και του θαλάσσιου εξοπλισμού, με έμφαση στην οργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης.

Στη σχετική συνάντηση για την υπογραφή του μνημονίου παρέστησαν εκπρόσωποι των κορεατικών ναυπηγείων, όπως επίσης και τα μέλη του νεοσύστατου συνδέσμου ελληνικών εταιρειών ναυτιλιακού εξοπλισμού (ΗΕΜΕΧPO). Οπως δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «σήμερα στη Ν. Κορέα παραδίδεται ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων κάθε τέσσερις ημέρες. Είναι σημαντικό λοιπόν, σε αυτά τα πλοία, όχι μόνο τα ελληνόκτητα, αλλά και στα υπόλοιπα πλοία που ναυπηγούνται, να συμμετέχουν Ελληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού υλικού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT