Όμορφη το καλοκαίρι με απαλά και φροντισμένα πόδια – Πώς θα το καταφέρεις

Όμορφη το καλοκαίρι με απαλά και φροντισμένα πόδια – Πώς θα το καταφέρεις

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εποχή των καυτών σορτς, των mini skirts και των μπικίνι επιτέλους μπήκε στην ζωή μας και πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάς την διάθεσή σου ή να σε πιάνει πιανικός λόγω του τρομερού εφιάλτη του θέρους: εκείνον της αποτρίχωσης! Πράγματι, τον χειμώνα μπορούσες να αμελήσεις το κάπως απεριποίητο μπικίνι σου (εκτός από εκείνες τις εξαιρετικές περιπτώσεις) ή να καμουφλάρεις με ένα μακρύ παντελόνι τις αξύριστες γάμπες σου ενώ το καλοκαίρι δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο για  τέτοιες ατασθαλίες.

Διάβασε τα 10 συνηθέστερα λάθη που κάνουμε στο ξύρισμα, καθώς και τι μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα πόδια σου απαλά. Xωρίς ερεθισμούς και το κυριότερο, χωρίς να χρειάζεται να ξυρίζεσαι καθημερινά. Κι όμως γίνεται! 

1. Ποτέ, μα ποτέ, μην κάνεις στεγνό ξύρισμα: Όσο βιαστική κι αν είσαι, μην πέσεις στην παγίδα του στεγνού ξυρίσματος της τελευταίας στιγμής. Το δέρμα σου είναι πολύ πιο ευαίσθητο όταν είναι στεγνό, και καθώς το ξυράφι δεν γλιστράει το ίδιο εύκολα τότε, όπως όταν βρίσκεσαι στο ντους, αυξάνεις τον κίνδυνο ερεθισμών και εκδορών.

2.Διατήρησε το ξυραφάκι σου στεγνό: Μπορεί να σε βολεύει να αφήνεις το ξυραφάκι στο ντους, όμως το να το διατηρείς σε δωμάτιο που συχνά είναι ζεστό και υγρό, το κάνει να σκουριάζει πιο γρήγορα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνα κόκκινα εξανθήματα και πιθανή μόλυνση. Για να διασφαλίσεις τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του, σιγουρέψου ότι το στεγνώνεις καλά μετά από κάθε χρήση, και αποθήκευέ στο ντουλαπάκι του μπάνιου.

3. Κάνε πρώτα μια καλή απολέπιση: Μην περιμένεις να κάνεις απολέπιση μετά το ξύρισμα, καθώς αυτό μπορεί να σε εκθέσει σε μεγάλο κίνδυνο ερεθισμών. Αντίθετα, ένα καλό scrub πριν το ξύρισμα βοηθάει το δέρμα σου να προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα πιο απαλό και βαθύ ξύρισμα, χωρίς τις ανεπιθύμητες κοκκινίλες.

4. Απέφυγε το απλό σαπούνι: Πόσες και πόσες φορές έχει τύχει να μας έχει τελειώσει ο αφρός ξυρίσματος και να καταφύγουμε στην εύκολη λύση του σαπουνιού; Το σαπούνι ωστόσο -αν και εξαιρετικό στο να καθαρίζει το δέρμα μας- είναι κακή επιλογή για το ξύρισμα καθώς κάνει το δέρμα μας να γλιστράει επικίνδυνα, κάτι που αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο ενός απρόσεκτου κοψίματος. Αν θέλεις τα πόδια σου απαλά και χωρίς σημάδια μετά το ξύρισμα, τότε η λύση είναι μόνο ένας αφρός ή ένα gel ξυρίσματος.

5. Υπάρχει σωστή και λάθος τεχνική: Έχε υπόψη σου πως οι τρίχες των ποδιών μπορούν να μεγαλώνουν σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Αν θέλεις να αποφύγεις ένα καταπονημένο μετά το ξύρισμα δέρμα, φρόντισε να ξυρίζεσαι αντίθετα από την φορά των τριχών, ξεκινώντας από τους αστραγάλους και ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα πάνω, καθαρίζοντας συστηματικά το ξυραφάκι σου με άφθονο νερό. Επίσης για να αποφύγεις τυχών κοψίματα και εκδορές, κράτα τις κινήσεις σου μικρές και απαλές και μην επιμένεις σε ένα σημείο πολλές φορές.

6. Χρησιμοποίησε το σωστό ξυραφάκι: Όταν ξυρίζεις τα πόδια σου καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα καλό ξυραφάκι, που έχει την ειδική ενυδατική λωρίδα και πάνω από τρεις λεπίδες, ώστε να σου προσφέρει ένα βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς. Επίσης, έχε υπόψη σου πως αν έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα, στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά ξυραφάκια που θα σου εξασφαλίσουν ένα απαλότερο ξύρισμα.

7. Άλλαζε το ξυραφάκι σου τακτικά: Τα παλιά και φθαρμένα ξυραφάκια όχι μόνο απαιτούν διπλάσιο χρόνο και προσπάθεια, αλλά μπορούν να γίνουν και εστία βακτηρίων, τα οποία μπορούν να σου προκαλέσουν σοβαρότατες μολύνσεις. Μια καλή ένδειξη πως το ξυραφάκι σου χρειάζεται αλλαγή είναι το πόσο φθαρμένη είναι η ενυδατική του λωρίδα. Έχε πάντως υπόψη σου πως ένα ξυραφάκι μιας χρήσης είναι καλό για τρεις το πολύ χρήσεις, ενώ η αποσπώμενη κεφαλή για έξι.

8.Μην ξυρίζεσαι καθημερινά: Δυστυχώς όσο πιο συχνά ξυρίζεσαι τόσο πιο δυνατές γίνονται οι τρίχες, με αποτέλεσμα να φυτρώνουν ακόμη πιο γρήγορα. Μπορεί να είναι κάπως ενοχλητικό, αλλά προσπάθησε να αφήνεις ένα διάστημα μερικών ημερών. Θα δεις πως μακροπρόθεσμα οι τρίχες θα είναι πιο μαλακές και πως δεν θα φυτρώνουν τόσο γρήγορα.

9.Βγαίνοντας από το μπάνιο:  Αφού βγεις από το μπάνιο ταμπονάρισε απαλά το δέρμα σου και πέρασε σε όλη του την έκταση την ενυδατική κρέμα της επιλογής σου, όσο είναι ακόμη νωπό.

10. Ποτέ μην ξυρίζεσαι λίγο πριν πας στην παραλία: Το ξύρισμα είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία για το δέρμα σου, που αφήνει τους πόρους και τους θύλακες της τρίχας ανοιχτούς. Σκέψου μόνο πως όταν έρχεται σε επαφή με τη θάλασσα, είναι σα να ρίχνεις αλάτι σε μια ανοιχτή πληγή. Για να αποφύγεις το τσούξιμο και τον ερεθισμό, φρόντισε να έχεις ξυριστεί μια ή δυο μέρες νωρίτερα, ώστε το δέρμα σου να έχει προλάβει να αναρρώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή