Ιταλία: Διαδικτυακό δημοψήφισμα για τις συμμαχίες Γκρίλο στο Ευρωκοινοβούλιο

Ιταλία: Διαδικτυακό δημοψήφισμα για τις συμμαχίες Γκρίλο στο Ευρωκοινοβούλιο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο κόμμα της ιταλικής αντιπολίτευσης, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) του κωμικού Μπέπε Γκρίλο, διενεργεί σήμερα διαδικτυακό δημοψήφισμα μεταξύ των υποστηρικτών του για να επιλέξει με ποια ευρωομάδα θα συνεργαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι επιλογές που προσφέρονται είναι τρεις: η "Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας" (EFD) με ηγετική δύναμη το βρετανικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ECR) υπό το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας ή να μην συμμαχήσουν με καμία ευρωομάδα.

Στις ευρωεκλογές τον περασμένο μήνα, το αντιθεσμικό κίνημα του Γκρίλο συγκέντρωσε περίπου το 21% των ψήφων και 17 έδρες.

Στην προεκλογική του εκστρατεία ζητούσε δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη στην ευρωζώνη και την κατάργηση των κανόνων λιτότητας της ΕΕ.

Στους υποστηρικτές του M5S δεν δόθηκε η επιλογή να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με μία συμφωνία με τους Πράσινους / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens/EFA), η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είχε τεθεί υπό συζήτηση, καθώς θα επρόκειτο για μία πιο αριστερή, φιλο-ευρωπαϊκή συμμαχία σε σχέση με τα ευρωσκεπτικιστικά EFD και ECR.

Το διαδικτυακό δημοψήφισμα, που φιλοξενείται στο μπλογκ του Γκρίλο, πραγματοποιείται από τις 10:45 π.μ (τοπική ώρα) ως τις 7 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT