Η ιστορία του Μουντιάλ σε ένα βίντεο

Η ιστορία του Μουντιάλ σε ένα βίντεο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μουντιάλ του 2014 είναι το εικοστό στην ιστορία της διοργάνωσης. 772 ματς έχουν παιχτεί συνολικά ενώ 72 χώρες έχουν λάβει μέρος τουλάχιστον μία φορά.

Φέτος την παρθενική της εμφάνιση στην διοργάνωση κάνει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. 2208 γκολ έχουν σημειωθεί συνολικά, ενώ με 15 στο ενεργητικό του, ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο μετρά περισσότερα τέρματα, από όσα έχουν σημειώσει συνολικά 13 από τις 32 χώρες, που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση. Το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε ένα ματς, το κατέχει ο Ρώσος Όλεγκ Σαλένκο σκοράροντας πέντε εναντίον του Καμερούν το 1994. Σε επίπεδο χωρών πρώτη έρχεται η Βραζιλία με 210 γκολ και ακολουθεί η Γερμανία με 206. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία θα προηγείτο, αν δεν διαχωριζόταν σε Ανατολική και Δυτική μετα τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Βραζιλία κατέχει επίσης τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες, κερδίζοντας 11 αγώνες, από το 2002 μέχρι το 2006. Τις περισσότερες συνεχόμενες ήττες κατέχει το Μεξικό, (εννέα), από το 1930 μέχρι το 1958. Κάποιες από τις χώρες που δεν έχουν σκοράρει ποτέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το Ζαΐρ, ο Καναδάς και η Κίνα.

Ο πρώτος παίχτης που αποβλήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελο ήταν ο Πλασίντο Γκαλίντο, της εθνικής ομάδας του Περού το 1930. Από τότε οι αποβολές ανέρχονται στις 158, ενώ οι κίτρινες κάρτες στις 1971. Η νικήτρια ομάδα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου θα κερδίσει το έπαθλο των 35.000.000 δολλαρίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT