Αναζητώντας το μαγικό zinga

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Μουντιάλ ξεκίνησε και η καρδιά των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη χτυπάει στη Βραζιλία – ή τέλος πάντων μπροστά στις οθόνες του καθιστικού μας! Από ‘δω και στο εξής, για περίπου ένα μήνα, κάθε μέρα θα μας φέρνει τρεις ποδοσφαιρικούς αγώνες με θέαμα που προκαλεί συναισθήματα ακόμη και σε εκείνους (και κυρίως εκείνες) που δεν γνωρίζουν το άθλημα σε όλες του τις λεπτομέρειες. Σε περίπτωση που δεν έχεις καταφέρει να παρακολουθήσεις ποτέ έναν ολόκληρο αγώνα, η μεγάλη σου ευκαιρία -όχι απαραίτητα να καταλάβεις αλλά να αγαπήσεις αυτό το σπορ- είναι το Σάββατο όταν η Εθνικής Ελλάδος θα κατέβει στη σέντρα με αντίπαλο την Κολομβία!

Όχι ότι δεν υπήρχαν ήδη ξεχωριστοί λόγοι να ασχοληθείς φυσικά: Πολλοί άντρες λένε ότι με το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Κύπελλο το ποδόσφαιρο ζει τις πιο λαμπρές στιγμές του καθώς επιστρέφει στη χώρα του. Oι Βραζιλιάνοι έχουν το άθλημα στο DNA τους. Υπερτερούν σε τεχνική συγκριτικά με όλες τις άλλες ομάδες ανεξαρτήτως προπονήσεων και θεωρείται δεδομένο πως χαρίζουν πάντα το πιο εντυπωσιακό θέαμα, με ανάποδα ψαλιδάκια, τακουνάκια από το πουθενά και σάμπα πανηγυρισμούς.

Για του λόγου το αληθές, η GoPro λοιπόν φόρεσε κάμερες σε πιτσιρικάδες και αναζήτησε το μαγικό “zinga” σε φαβέλες, παραλίες, αυτοσχέδια γήπεδα και γραφικούς δρόμους του Ρίο – εκεί που η Βραζιλιάνικη κουλτούρα και η στρογγυλή θεά είναι έννοιες αλληλένδετες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή