Εξαγορά από την Alpha των δραστηριοτήτων λιανικής της Citibank

Εξαγορά από την Alpha των δραστηριοτήτων λιανικής της Citibank

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oλοκληρώθηκε, έπειτα από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, η συμφωνία για την εξαγορά των δραστηριοτήτων λιανικής της Citibank στην Ελλάδα από τον όμιλο Alpha Bank. Είχε προηγηθεί στις αρχές της εβδομάδας η έγκριση της σχετικής συμφωνίας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Το τίμημα καθορίστηκε στα 2 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε από τη Citi, η πώληση περιλαμβάνει 0,6 δισ. δολάρια (0,43 δισ. ευρώ) σε μεικτά στοιχεία ενεργητικού, 480.000 πελάτες, 1,4 δισ. δολάρια (1 δισ. ευρώ) σε καταθέσεις και 0,54 δισ. δολάρια (ή 0,4 δισ. ευρώ) υπόλοιπα πελατών σε κάρτες και δάνεια. Οι περίπου 730 εργαζόμενοι της λιανικής τραπεζικής καθώς και τα δίκτυα των καταστημάτων της και ΑΤΜ θα μεταφερθούν στην Alpha Bank. Η πώληση, που θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρχές, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Citi Ελλάδας εφ’ εξής θα εστιάσει στην επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει σε ελληνικές μεγάλες επιχειρήσεις, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και σε πελάτες της ναυτιλίας, του private bank και του δημόσιου τομέα. Επίσης, η τράπεζα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πολυεθνικές εταιρείες-πελάτες της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, η συναλλαγή ακολουθεί την επιτυχή εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας το 2013 και επιβεβαιώνει εκ νέου τη θέση της Alpha Bank ως «Τράπεζας Επιλογής» για τους πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Μέσω της εξαγοράς αυτής, η Alpha Bank προσβλέπει στην αξιοποίηση της εξειδικεύσεως της Citi στις εργασίες Wealth Management, καθώς και στον εμπλουτισμό των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών της. Η Alpha Bank ξεκινάει επίσης συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, και ενισχύει έτσι περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των πιστωτικών καρτών. Οι πελάτες τόσο της Alpha Bank όσο και της Citi θα έχουν στη διάθεσή τους ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, δήλωσε: «Η εξαγορά των εργασιών λιανικής τραπεζικής της Citi στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής της τραπέζης. Καλωσορίζουμε στην Alpha Bank τους πελάτες και το προσωπικό της Citi και εστιάζουμε στον περαιτέρω εμπλουτισμό των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή