Ναύπλιο, μια γκαλερί γεννιέται

Ναύπλιο, μια γκαλερί γεννιέται

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Φουγάρο, ο χώρος ζωής στο παλαιό εργοστάσιο του Ανθού, που δημιούργησε η Φλωρίκα Κυριακοπούλου στο Ναύπλιο, αποκτά και δική του γκαλερί. Εκτός από το εστιατόριο – καφέ, τη βιβλιοθήκη, το art – shop, αύριο Σάββατο εγκαινιάζεται και ένας χώρος τέχνης που θα φιλοξενεί εκθέσεις γνωστών καλλιτεχνών.

Την κορδέλα θα κόψει με τα έργα του ο Μάρκος Χατζηπατέρας. Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 που το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέτοιου μεγέθους έκθεση του εικαστικού. H παρουσίαση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία της γκαλερί a.antonopoulou.art.

Η έκθεση παρουσιάζει δουλειά των τελευταίων έξι ετών και περιλαμβάνει έργα γλυπτά και επιτοίχια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά ή έχουν φτιαχτεί ειδικά γι’ αυτήν.

Περισσότερα από 100 έργα, κυρίως γλυπτά μικρών και μεγάλων διαστάσεων από fiberglass, μπρούντζο και αλουμίνιο, μονοτυπίες λαδιού και έργα σε καμβά, θα εκτεθούν στον μοναδικό αυτό χώρο 300 τ.μ. του Φουγάρου. Την επιμέλεια της έκθεσης επωμίζεται η ίδια η Φλωρίκα Κυριακοπούλου. Τους φωτισμούς έχει κάνει ο Φίλιππος Κουτσαυτής.

Ο -γεννημένος το 1953- Μάρκος Χατζηπατέρας έχει κάνει διεθνή καριέρα, έχοντας δείξει γλυπτά του σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο. Στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Νέας Υόρκης, ένας από τους σταθμούς είναι διακοσμημένος με δικά του έργα που έχει κάνει σε μορφή ψηφιδωτού. Η έκθεση στο Φουγάρο, θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή 3 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT