Συμφωνία Wind – Vodafone για Forthnet

Συμφωνία Wind – Vodafone για Forthnet

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Wind Hellas, κάτοχος του 33% των μετοχών της Forthnet, συμφώνησε να μεταβιβάσει στη Vodafone το 13,25%. Η Vodafone Ελλάδος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, απέκτησε δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την απόκτηση 14.584.853 μετοχών Forthnet κυριότητας της Wind Hellas. Tο δικαίωμα προαίρεσης μπορεί να εξασκηθεί μέσα στο επόμενο έτος από την υπογραφή της συμφωνίας των δύο επιχειρήσεων και η οποία φέρει ημερομηνία 4 Ιουνίου 2014. Το τίμημα ή/και το αντάλλαγμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Πάντως, η ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν αναμένεται να καθυστερήσει και η Vodafone, κάτοχος του 6,5% της Forthnet, θα ανεβάσει τη συμμετοχή της στο 19,75%. Αντίστοιχα η συμμετοχή της Wind Hellas θα μειωθεί στο 19,75% από 33%. Και οι δύο εταιρείες μαζί θα ελέγχουν κάτι λιγότερο από το 40%, ενώ στόχος τους είναι να πιέσουν την αραβική EIT να πουλήσει τη συμμετοχή του 44% σε ένα εύλογο τίμημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή