Στην Αρχαία Ζώνη – Μεσημβρία του Εβρου θα γίνει η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics – Αμβέρσα 2014

Στην Αρχαία Ζώνη – Μεσημβρία του Εβρου θα γίνει η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics – Αμβέρσα 2014

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο τη Σαμοθράκη, στην Αρχαία Ζώνη – Μεσημβρία του Εβρου θα γίνει η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics στην Αμβέρσα 2014… Με αυτή την είδηση διεθνούς απήχησης ολοκλήρωσαν την τριήμερη περιοδεία τους στον Νομό Εβρου, τελευταίο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θέλοντας και να τιμήσουν το Ετος της Νίκης της Σαμοθράκης, η πρόεδρος των Special Olympics κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο σκηνοθέτης και χορογράφος της Τελετής της Αφής κ. Φωκάς Ευαγγελινός και ο πατήρ Απόστολος Καβαλιώτης, κήρυκας εθελοντισμού. Η επιλογή της αρχαίας πόλης της Ζώνης για την πραγματοποίηση του Τελετουργικού της Αφής από το Ολυμπιακό Κάτοπτρο, έδωσε μεγάλη ικανοποίηση στη Δημοτική Αρχή, στην Περιφέρεια, στην ΙΘ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θράκης και στους ακρίτες του Εβρου.

Σύσκεψη στο γραφείο του συγκάλεσε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, στη διάρκεια της οποίας διαβεβαίωσε την πρόεδρο κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου ότι θέτει στη διάθεση των οργανωτών τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να διασφαλισθεί η επιτυχία της Τελετής. Και, με τη σειρά τους, η απερχόμενη αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργία Νικολάου, αλλά και ο νεοεκλεγείς κ. Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσαν ότι θα φροντίσουν ώστε οι διεθνείς προσωπικότητες που θα φθάσουν στον Εβρο –με επικεφαλής τον επίτιμο πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics – Αμβέρσα 2014, Δόκτωρ Ζακ Ρογκ– να αποκομίσουν τις καλύτερες των εντυπώσεων από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στο πλευρό των οργανωτών, ας σημειωθεί, θα βρίσκονται και η 12η Μεραρχία Πεζικού, η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως, το Λιμενικό και πλήθος εθελοντών, αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των S.O., μαζί με μαθήτριες των Σχολών Χορού του Φωκά Ευαγγελινού, που θα υποδυθούν τον ρόλο των ιερειών στη διάρκεια της Τελετής. Πρωθιέρεια η αθλήτρια Ηλιάνα Συμεωνίδου.

Της λαμπαδηδρομίας θα ηγηθούν αθλητές μεγάλων αποστάσεων των  Special Olympics με την υποστήριξη και ενθάρρυνση ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρουπόλεως. Η λαμπαδηδρομία θα γίνει για πέντε ημέρες στο ελληνικό έδαφος, με πρώτο σταθμό, μετά την Αρχαία Ζώνη τη Μεσημβρία και μετά τον Φάρο Αλεξανδρουπόλεως, τον Βυζαντινό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών, το Δέλτα του Εβρου. Εκεί με τη βοήθεια των ακριτών βαρκάρηδων η λαμπαδηδρομία θα διασχίσει τα ήρεμα νερά και θα επιστρέψει στον χώρο μπροστά στον Φάρο, όπου θ’ ανάψει ο Βωμός σκορπίζοντας το Φως της Ελπίδας. Μετά η διαδρομή θα ξεκινήσει για Θεσσαλονίκη και Αθήνα και από εκεί αεροπορικώς, με την Aegean Airlines μαζί με το σύνολο της 74μελούς Ελληνικής Αποστολής που θα πάρει μέρος στις 9 Σεπτεμβρίου, για τις Βρυξέλλες, όπου θα τους γίνει επίσημη υποδοχή από τον πρόεδρο και τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αμβέρσα από 9 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα Special Olympics Ελλάς θα συμμετάσχουν σε 9 αθλήματα –κολύμβηση, ποδηλασία, στίβο, ποδόσφαιρο 7×7, τζούντο, μπάντμιντον, unified ping pong, unified μπάσκετ και μπότσε. Η συμμετοχή της 74μελούς ελληνικής αποστολής πραγματοποιήθηκε χάρις στην επιχορήγηση του ΥΠΠΟ, του Διεθνούς Κοινωφελούς Ιδρύματος της Coca Cola, της Aegean Airlines, του ομίλου ΟΤΕ – Cosmote, του ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων, του ομίλου Folli-Follie και της Merck Serono. Πριν από την έναρξη των Αγώνων στο πλαίσιο του προγράμματος «Πόλις – Αμφιτρύων» η Ελληνική Αποστολή θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Λιέγης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT