Σύντομα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί επανεξέταση της φορολογίας ακινήτων

Σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων έθεσε υπόψη του νέου υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Μεταξύ των πλέον επειγόντων προβλημάτων είναι, σύμφωνα με τον θεσμικό φορέα εκπροσώπησης των ιδιοκτητών, η επαναφορά της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων, όπως επίσης και το δικαίωμα πληρωμής φόρων με μονομερή εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο. Σημαντικό είναι, κατά τους ίδιους, να καταργηθεί και ο συμπληρωματικός φόρος του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ο οποίος επιβάλλεται στους κατόχους ακινήτων αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 300.000 ευρώ. Στα αιτήματα της ΠΟΜΙΔΑ περιλαμβάνεται επίσης η μείωση στο 50% της φορολογητέας αξίας των ξενοίκιαστων ακινήτων, όπως επίσης και η αποποινικοποίηση όσων ιδιοκτητών αντικειμενικά αδυνατούν να καταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ.

REDS: έγκριση μελέτης για επένδυση στην Κάντζα

Eγκρίθηκε η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας της έκτασης που διαθέτει η REDS Α.Ε. στην περιοχή της Κάντζας, αναφορικά με την ανάπτυξη εμπορικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού κέντρου. Οπως ανακοίνωσε εντός της εβδομάδας η εισηγμένη εταιρεία, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης πολεοδόμησης του ακινήτου εγκρίθηκε η σχετική μελέτη για την περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) στην Κάντζα της Παλλήνης. Ως εκ τούτου, η REDS αναμένεται να υποβάλει τον σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προχωρήσει η εν λόγω διαδικασία. Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας θα συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την από κοινού ανάπτυξη της έκτασης. Σημειωτέον ότι η REDS επιχειρεί την ανάπτυξη της έκτασης των 320 στρεμμάτων επί σειρά ετών, καθώς πριν από λίγα χρόνια δρομολογούσε την ανάπτυξη εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου συνολικής επιφάνειας 95.000 τ.μ. Εν τέλει, η επένδυση «πάγωσε» λόγω ισχυρών αντιδράσεων από τον Δήμο Παλλήνης και κατοίκους της περιοχής. Σημειωτέον ότι με βάση σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του 2011, εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την έκταση, όπου ορίζεται ότι το 50% της έκτασης θα αφορά κοινόχρηστους-κοινωφελείς χώρους, ενώ ο συντελεστής δόμησης δεν θα ξεπερνά το 0,6 επί του συνόλου της έκτασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή