Ξύπνησε από το κώμα ο Σουμάχερ

Ξύπνησε από το κώμα ο Σουμάχερ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεντέμισι μήνες από το ατύχημα που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή, ο θρύλος της Φόρμουλας 1 Μίχαελ Σουμάχερ εξήλθε από το τεχνητό κώμα στο οποίο είχε εισέλθει από τα τέλη Δεκεμβρίου και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, στη Γαλλία, σε πανεπιστημιακή κλινική της Λωζάννης στην Ελβετία.

Ο Σουμάχερ «δεν είναι πλέον σε κώμα» διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, η Σαμπίνε Κεμ, προσθέτοντας ότι ο Γερμανός πιλότος έχει πλέον φύγει από το γαλλικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από τις 29 Δεκεμβρίου. Η κ. Κεμ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία της ανάρρωσής του, λέγοντας μόνο πως «θα συνεχίσει τη μακρά πορεία της ανάνηψής του». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η οικογένειά του επιθυμεί η ανάρρωσή του να γίνει μακριά από τα δημόσια βλέμματα.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ δήλωσε ότι ο 45χρονος σούπερ σταρ της Φόρμουλας 1 έφυγε από εκεί χτες το πρωί, αλλά απέφυγε να δώσει πληροφορίες για την κατάστασή σου. Κατόπιν, εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Λωζάννης, που είναι κοντά στο σπίτι που έχει ο Σουμάχερ στην Ελβετία, επιβεβαίωσε την εισαγωγή του Γερμανού και τόνισε στα μέσα ενημέρωσης ότι η κλινική επιθυμεί «να διασφαλίσει ότι τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του έχουν ακέραια την ησυχία τους και το ιατρικό απόρρητο».

Επρόκειτο για τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις από τη δήλωση της κ. Κεμ τον Απρίλιο ότι ο Σουμάχερ «έχει αναλαμπές όπου έχει τις αισθήσεις του και ξυπνά».

Ιατρικές εκτιμήσεις στη Βρετανία συγκλίνουν στην ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης του βετεράνου πιλότου, που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι κάνοντας σκι στις Αλπεις. Λένε ότι η μεταφορά του αποδεικνύει ότι συνέρχεται, αλλά η αποκατάσταση της υγείας του θα είναι μακρά διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT