Στη Star Bulk Carriers η Oceanbulk αντί 482 εκατ. ευρώ

Στη Star Bulk Carriers η Oceanbulk αντί 482 εκατ. ευρώ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία αξίας περίπου 482 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της μεγαλύτερης εισηγμένης στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, εταιρείας φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου, προχώρησαν χθες η Star Bulk Carriers, συμφερόντων του κ. Πέτρου Παππά και οι μη εισηγμένες εταιρείες Oceanbulk Shipping LLC και Oceanbulk Carriers LLC, σε συνεργασία με την Oaktree Capital Management. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Star Bulk Carriers πρόκειται να εκδώσει 54,1 εκατ. νέες μετοχές για την απόκτηση των δύο εταιρειών, οι οποίες ελέγχονται επίσης από την οικογένεια Παππά, αλλά και την Oaktree. Στην αύξηση θα συμμετάσχουν τόσο η Oaktree, όσο και η οικογένεια του Ελληνα εφοπλιστή.

Μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, κάτι που αναμένεται εντός των επόμενων 30 ημερών, η νέα εταιρεία θα ελέγχει έναν στόλο από 69 φορτηγά πλοία. Οι προς εξαγορά εταιρείες ελέγχουν έναν υπερσύγχρονο στόλο 15 πλοίων ξηρού φορτίου μέσης ηλικίας μόλις 5,6 ετών και μεταφορική ικανότητα 1,75 εκατ. τόνων dwt. Επίσης, έχουν υποβληθεί παραγγελίες για τη ναυπήγηση 26 νέων φορτηγών πλοίων με έμφαση στην εξοικονόμηση καυσίμου. Τα εν λόγω πλοία πρόκειται να παραδοθούν σταδιακά έως το 2016, αρχής γενομένης από φέτος.

Στο νέο σχήμα, μεγαλομέτοχος θα είναι η Oaktree με ποσοστό 61,3%, ενώ ένα επιπλέον 12,5% θα βρίσκεται στα χέρια του κ. Παππά και μελών της οικογένειάς του. Ως μέρος της συμφωνίας, ο κ. Παππάς θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk Carriers, αντικαθιστώντας τον κ. Σπύρο Καπράλο, ο οποίος θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT