Μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι εμπιστεύονται τα ελληνικά ομόλογα

Μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι εμπιστεύονται τα ελληνικά ομόλογα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμπιστοσύνη τους στα ελληνικά ομόλογα δείχνουν έμπρακτα πλέον μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι. Γεγονός το οποίο καλείται να αξιοποιήσει η κυβέρνηση, μέσω μιας νέας ομολογιακής έκδοσης εντός του Ιουλίου.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, οι μεγαλύτεροι επενδυτές του κόσμου εμπιστεύονται τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, καθώς πιέζονται από τις χαμηλές αποδόσεις ρεκόρ στην Ευρώπη. Η χρηματοπιστωτική εταιρεία Prudential Financial έχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα που λήγουν σε πέντε χρόνια ή λιγότερο, η εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού Jupiter Asset Management αυξάνει τις θέσεις της σε ελληνικούς τίτλους από τον Οκτώβριο, ενώ η εταιρεία Fidelity Worldwide Investment δήλωσε ότι κτίζει σταθερά μεγαλύτερες θέσεις το τελευταίο εξάμηνο, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι παραπάνω επενδυτές έχουν ενεργητικό μεγαλύτερο από 1,4 τρισ. δολάρια και πλέον «κάνουν παρέα» με άλλους μεγάλους επενδυτές (Invesco, BlackRock και Legal & General Investment Management) που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

«Οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν διαφορετικά προβλήματα και αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι μεταξύ των πιο σοβαρών, αν όχι τα πιο σοβαρά», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής της Prudential, που έχει έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Bloomberg. Αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχουν δύο πράγματα που η Ελλάδα έχει υπέρ της όσον αφορά την αγορά ομολόγων: Η σχετική αξία των ομολόγων της είναι ελκυστική και η πιθανή μακροπρόθεσμη πορεία τους είναι ευνοϊκή».

Συνολικά εκτιμάται πως τα ελληνικά ομόλογα απέφεραν κέρδη 30% από την αρχή της φετινής χρονιάς έως τις 16 Ιουνίου, που είναι τα μεγαλύτερα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τους παγκόσμιους δείκτες ομολόγων του Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT