Τα παράδοξα του Μουντιάλ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tόσο κοντά και όμως τόσο μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πρέπει να νιώθουν οι απελπισμένοι φίλαθλοι που στέκονται έξω από τα γήπεδα της Βραζιλίας, κοιτώντας ζηλόφθονα όσους κατέχουν ένα πολυπόθητο εισιτήριο.

Θα έκαναν τα πάντα για να μπουν στο γήπεδο. Θα πλήρωναν εκατοντάδες δολάρια στη μαύρη αγορά. Μπορεί άθελά τους, να αγοράσουν ακόμα και πλαστά εισιτήρια. Οι πιο απελπισμένοι θα πήδαγαν μέχρι και τοίχους για να βρεθούν στις κερκίδες.

Ο Ιγκόρ Γκουέρα, ένας 21χρονος Βραζιλιάνος φοιτητής νομικής, κρατούσε έξω από το «Μαρακανά», πριν από τον αγώνα της Αργεντινής με τη Βοσνία μία ταμπέλα στην οποία αναγραφόταν σε τρεις γλώσσες: «Αγοράζω εισιτήρια». Ο Γκουέρα, φορώντας μία φανέλα της Εθνικής Αργεντινής, δήλωνε πρόθυμος να πληρώσει 250 δολάρια για να δει από κοντά τον Λιονέλ Μέσι στο θρυλικό Μαρακανά. Ηξερε ότι ήταν μία παράνομη πράξη που διώκει η FIFA, όμως, δεν έδειξε να τον ενδιαφέρει και πολύ. «Δεν μου αρέσουν πολλά πράγματα που κάνει η FIFA», ήταν η απάντησή του.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει προσπαθήσει να κάνει δύσκολη τη ζωή όσων προσπαθούν να μεταπωλήσουν εισιτήρια, καθώς είναι μη μεταβιβάσιμα και φέρουν το όνομα του αγοραστή. Νόμιμα, μπορούν να μεταπωληθούν μόνο μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Ωστόσο, στην πλειοψηφία δεν ελέγχεται η ταυτότητα όσων εισέρχονται στα γήπεδα.

Μία παρέα Αργεντινών που ταξίδεψε οδικώς 2.500 χλμ. από την Κόρντομπα στο Σάο Πάολο παρεισέφρησε με μοναδικό τρόπο στο εναρκτήριο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Κροατία. Πήγαν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και έπεισαν τη ρεσεψιονίστ πως είναι εκπρόσωποι διεθνούς εταιρείας με την οποία διατηρεί εμπορικές σχέσεις η FIFA. Η υπάλληλος χωρίς να κάνει πολλές ερωτήσεις τους έδωσε VIP εισιτήρια για τον αγώνα, όπως δήλωσε ένας εκ των νεαρών που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. «Υπήρχε σούσι και σαμπάνια! Ηταν εκεί και ο Ρονάλντο το "φαινόμενο"» είπε, δείχνοντας μία φωτογραφία από το κινητό του τηλέφωνο μαζί με τον Ρονάλντο. «Ούτε καν ο Μαραντόνα μπορούσε να βρεθεί εκεί», πρόσθεσε γελώντας. Ωστόσο, πριν από τη λήξη του αγώνα έγιναν αντιληπτοί και εκδιώχθηκαν από το γήπεδο, καθώς τους… πρόδωσε η αμφίεσή τους και συγκεκριμένα οι σαγιονάρες τους!

Επίσης, μία ομάδα 30 Αργεντινών προσπάθησε να μπει στο Μαρακανά για τον αγώνα της ομάδας τους με τη Βοσνία, πηδώντας έναν τοίχο. Εννιά από αυτούς συνελήφθησαν. Οι υπόλοιποι μάλλον πραγματοποίησαν το όνειρό τους.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ η Αστυνομία συνέλαβε οκτώ εργάτες που δούλευαν στα έργα ανακαίνισης του Μαρακανά και πουλούσαν εισιτήρια στη διπλή ονομαστική τους αξία. Τον Μάιο συνελήφθη στο Ρίο ένας πυροσβέστης που κατασκεύαζε πλαστά «μαγικά» χαρτάκια, ανάμεσά τους και ορισμένα για τον τελικό, αξίας 4.000 δολαρίων!

Η δίψα των φιλάθλων είναι μεγάλη και όπως δήλωσε ένας Χιλιανός φίλαθλος που πλήρωσε 1.600 δολάρια για να δει την ομάδα του κόντρα στην Αυστραλία: «Είναι ακριβά, αλλά δεν με νοιάζει. Είναι όνειρο ζωής να δω την ομάδα μου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT