7,8% της Lamda Devopment στην TPG – Axon Management

7,8% της Lamda Devopment στην TPG – Axon Management

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 7,88% της Lamda Development έναντι 16,9 εκατ. ευρώ απέκτησε η διεθνής εταιρεία επενδύσεων TPG – Axon Management, η οποία ειδικεύεται σε επενδύσεις σε μετοχές και εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Η είσοδος της εν λόγω εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την πρόσβαση της τελευταίας στις διεθνείς αγορές, στοιχείο κρίσιμο εν όψει της επένδυσης για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Ελληνικό. Επίσης χθες καθορίστηκε και η τιμή διάθεσης των μετοχών που θα εκδώσει η εταιρεία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογεί, καθώς εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η τιμή καθορίστηκε στα 4,25 ευρώ ανά μετοχή. Σύμφωνα με τους όρους της αύξησης, η εταιρεία θα εκδώσει 35.294.117 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη, υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με τα συνολικά έσοδα της έκδοσης να ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν στελέχη της τραπεζικής αγοράς να ασχοληθούν με τη σύνταξη ενημερωτικών δελτίων για τις νέες εισαγωγές, αφού οι αμοιβές είναι χαμηλές. Η εξειδίκευση που είχαν αποκτήσει αυτά τα στελέχη είτε μέσω τραπεζών είτε ΑΧΕΠΕΥ ήταν το διαβατήριο να μετακομίσουν στις επιχειρήσεις όπου και οι μισθοί είναι ικανοποιητικοί και η κρίση των τελευταίων ετών δεν επέτρεπε να ρισκάρουν την επαγγελματική τους πορεία. To θέμα που έχει δημιουργηθεί σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά είναι ότι υπάρχει μεγάλο κενό στις νέες εταιρείες προς εισαγωγή που υποβάλλουν ελλιπή ενημερωτικά δελτία και δεν εγκρίνονται, αφού δεν υπάρχουν πλέον οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι.

Διάκριση για τα ΕΛΠΕ

Στην υψηλότερη κατηγορία PLATINUM για τις επιδόσεις του στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη διακρίθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά ο όμιλος των ΕΛΠΕ. Το βραβείο απονεμήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης την περασμένη Τετάρτη, στην οποία παραβρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι από την ελληνική και τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα. Ο δείκτης CR Index είναι διεθνώς αναγνωρισμένο «εργαλείο» για τη συγκριτική αξιολόγηση των εταιρειών σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις τους σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Μέσω του CR Index αξιολογήθηκαν με βάση τα διεθνή πρότυπα οι επιδόσεις των ΕΛΠΕ στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης.

Τον θυμόντουσαν από την εποχή Παπαδήμου

Καινούργιος, αλλά όχι άγνωστος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Γκ. Χαρδούβελης, στους κόλπους του Eurogroup. Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου όταν ο κ. Χαρδούβελης συνάντησε τον επικεφαλής του Euroworking Group (προπαρασκευαστική ομάδα του Εurogroup), κ. Τ. Βίζερ, ο τελευταίος του είπε «σε θυμάμαι από τον Παπαδήμο». Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν, δε, ότι οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης υποδέχτηκαν τον κ. Χαρδούβελη στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup με την ευχή «καλή δύναμη», καθώς γνωρίζουν πολύ καλά το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του.

Ψύχραιμη αντίδραση σε «ειρηνική» διαμαρτυρία

Εκπρόσωποι των ομολογιούχων του ελληνικού Δημοσίου διέκοψαν χθες επανειλημμένως το συνέδριο για τη νομισματική πολιτική που διοργάνωσε ο Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατά την εισαγωγική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, ένας άνδρας σηκώθηκε από τη θέση του κρατώντας φωτοτυπία πρωτοσέλιδου εφημερίδας για το θέμα των ομολογιούχων και φωνάζοντας: «Τι θα κάνετε για τους ομολογιούχους που συνεχίζουν να αυτοκτονούν, κύριε Παπαδήμο;» Στη συνέχεια, σε νέα διακοπή, ένας άλλος έθεσε το ζήτημα των ομολογιούχων στα αγγλικά. Αμφότεροι, πάντως, παρέμειναν στην αίθουσα. Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε το αίτημα των ομολογιούχων «σεβαστό» και ζήτησε από τον πρώτο διαμαρτυρηθέντα να τον συναντήσει κατά το διάλειμμα. Αργότερα, ο Πολ Τάκερ, πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, εξήρε την «ειρηνική διαμαρτυρία» τους. Στη φωτογραφία ο κ. Παπαδήμος με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Β. Κονστάντσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT