Νίκη-πρόκριση για το Βέλγιο επί της Ρωσίας

Νίκη-πρόκριση για το Βέλγιο επί της Ρωσίας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι δεν έπεισε και πάλι με την απόδοσή του, το Βέλγιο επικράτησε της Ρωσίας με 1-0 στο «Μαρακανά» και εξασφάλισε την πρόκρισή του στη φάση των «16» του Μουντιάλ.

Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, όλα έδειχναν ότι δεν θα υπήρχε νικητής, με το ματς να είναι σχεδόν απόλυτα ισορροπημένο μέχρι το τελευταίο τέταρτο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η είσοδος του Κέβιν Μιραλάς έδωσε σημαντική επιθετική ώθηση στους Βέλγους, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να σημαδεύει το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Τελικά, σε μια ταχύτατη αντεπίθεση στο 88’, ο Εντέν Αζάρ ελίχθηκε από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Οριγκί με δυνατό σουτ νίκησε τον Ακινφέεφ και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς σφράγισε το εισιτήριό της για τη φάση των «16» της διοργάνωσης και έχει προβάδισμα και για την πρώτη θέση, ενώ, από την πλευρά τους οι Ρώσοι θέλουν μόνο νίκη επί της Αλγερίας την τελευταία αγωνιστική.

Βέλγιο (Μ.Βίλμοτς): Κουρτουά, Άλντερβάιρελντ, Φαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερμάελεν (32’ Βερτόγχεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπράουνε, Μέρτενς (75’ Μιραλάς), Αζάρ, Λουκάκου (57’ Οριγκί)

Ρωσία (Φ.Καπέλο): Ακινφέεφ, Κοζλόφ (62’ Εσένκο), Ιγκνασέβιτς, Γκλουσακόφ, Κοκόριν, Μπερεζούτσκι, Σάτοφ (83’ Τζαγκόεφ), Σαμέντοφ, Φαϊζουλίν, Κομπάροφ, Κανούνικοφ  

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

«Έλαμψε» η Αλγερία, 4-2 τη Νότια Κορέα

Μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στους «16» έκανε λίγο αργότερα και η Αλγερία, επικρατώντας της Νότιας Κορέας με 4-2 στο Πόρτο Αλέγκρε.

Η ομάδα του Βαχίντ Χαλίλχοζιτς ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών τερμάτων, θέτοντας στέρεες βάσεις για την επικράτησή της. Στο 26’ ο Σλιμανί άνοιξε το σκορ και μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Χαλίς έκανε το 2-0, ενώ στο 38’, ήρθε και το τρίτο τέρμα από τον Τζαμπού.

Το γκολ του Σον στο ξεκίνημα της επανάληψης, αναπτέρωσε τις ελπίδες των Ασιατών, ωστόσο στο 62’ ο Μπραχίμι έκανε το 4-1 και το μόνο που κατάφερε η Νότια Κορέα ήταν να μειώσει στο τελικό 4-2 στο 74ο λεπτό, με σκόρερ τον Κου.

Οι Αλγερινοί έγιναν έτσι η πρώτη αφρικανική ομάδα που σκοράρει τέσσερις φορές σε αγώνα Μουντιάλ και παράλληλα βρίσκονται μια «ανάσα» από την πρόκριση στη φάση των «16». Για να συμβεί αυτό, πιθανότατα τους αρκεί ένας βαθμός στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στους Ρώσους.

Ν. Κορέα (Μπο Χονγκ): Γιουνγκ, Γιουν, Κβον Κιμ, Χο Χονγκ, Γιονγκ Λι (64’ Κέουν Χο Λι), Κι, Τσουνγκ Γιονγκ Λι, Κου, Χαν (78’ Γι), Τσου Γιουνγκ Παρκ (57’ Τσαν Σου Κιμ), Σον

Αλγερία (Β.Χαλίλχοζιτς): Εμπολί, Μπουχέρα, Μεσμπά, Χαλίσε, Μαντί, Μεντζανί, Μπραχίμι (77’ Λασέν), Φεγκουλί, Ντζαμπού (73’ Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σλιμανί

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή