Κυρ. Μητσοτάκης: «Εκτιμήσεις, όχι προτάσεις» τα περί αλλαγών στους μισθούς στο Δημόσιο

Κυρ. Μητσοτάκης: «Εκτιμήσεις, όχι προτάσεις» τα περί αλλαγών στους μισθούς στο Δημόσιο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό εξέταση σενάρια, για τα οποία δεν είναι ακόμα έτοιμος να απαντήσει, χαρακτήρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ορισμένα δημοσιεύματα για μειώσεις και αυξήσεις μισθών των υπάλληλων του Δημοσίου.

Όλα όσα γράφονται είναι εκτιμήσεις και όχι συγκεκριμένες προτάσεις, διευκρίνισε ο υπουργός.

Αναγνώρισε ωστόσο ότι η «ψαλίδα» απολαβών μεταξύ νέο-εισερχόμενου και γενικού διευθυντή είναι πολύ μικρή, προσθέτοντας ότι «πρέπει να βρεθούν κονδύλια αν θέλουμε αυτό να αλλάξει, γιατί τα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένα».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δοθεί πριμ καλής απόδοσης σε όσους υπαλλήλους έχουν πετύχει τους στόχους τους. Επανέλαβε όμως ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης μισθού ή διαθεσιμότητας για εκείνου τους υπάλληλους που θα βρεθούν στο 15% με τη χειρότερη αξιολόγηση.

Για τις απολύσεις στο δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις είναι συγκεκριμένες και ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί βάρος στο θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα τελευταία 5 χρόνια έχουν αποχωρήσει 240.000 υπάλληλοι από το σύνολο του δημοσίου, με τις 100.000 να είναι από τον στενό δημόσιο τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT