Η κ. Σαββαΐδου προτάθηκε για τη θέση του Χ. Θεοχάρη

Η κ. Σαββαΐδου προτάθηκε για τη θέση του Χ. Θεοχάρη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κ. Αικατερίνη Σαββαΐδου προτείνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, στο υπουργικό συμβούλιο ως αντικαταστάτρια του κ. Χ. Θεοχάρη στη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Η κ. Σαββαΐδου ξεχώρισε μεταξύ 75 υποψηφιοτήτων, ενώ η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης κατέληξε ομόφωνα στο πρόσωπό της μετά τις προσωπικές συνεντεύξεις που πέρασαν την περασμένη Κυριακή 8 υποψήφιοι από το σύνολο των 75. Παράγοντες της αγοράς και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το βιογραφικό της κ. Σαββαΐδου είναι «πλούσιο» και ότι η ίδια έχει μεγάλη εμπειρία και σημαντική γνώση των φορολογικών θεμάτων. Μάλιστα, γνώστες της διαδικασίας αναφέρουν ότι η επιλαχούσα είχε το «καλύτερο βιογραφικό» από όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διασκεδάσει και τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η παραίτηση – απομάκρυνση του κ. Θεοχάρη, καθώς η κ. Σαββαΐδου δεν είναι πολιτικός, αλλά άνθρωπος της αγοράς με γνώσεις και κατάρτιση κατάλληλη για τη θέση που αναλαμβάνει. Πλέον, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ολοκλήρωσης της ανασυγκρότησης του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει είναι η αύξηση των εσόδων κυρίως μέσω του περιορισμού της φοροδιαφυγής, σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα.

Η κ. Σαββαΐδου –που αποτελεί πρόταση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη– είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ερευνήτρια με εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα. Επίσης, είναι Senior Manager στην εταιρεία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων, καθώς και Knowledge Manager όλης της εταιρείας, που στελεχώνεται από περίπου 900 υπαλλήλους. Είναι λέκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ δίδαξε στο ΕΚΠΑ. Εχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995) και μεταξύ άλλων έχει δίπλωμα Πανεπιστημιακών Γαλλικών Σπουδών (1994-1995), μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου (1995-1996), μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσιονομικού και Φορολογικού Δικαίου με έμφαση στο Δημοσιονομικό Δίκαιο (1996-1997) και διδακτορικό από το Université de Paris II, Assas, με τίτλο «Η αναγκαστική είσπραξη των φόρων στο γαλλικό και στο ελληνικό Δίκαιο» (1997-2003).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT