Το απαράμιλλο στιλ της Audrey Hepburn μέσα από 20 σπάνιες φωτογραφίες

Το απαράμιλλο στιλ της Audrey Hepburn μέσα από 20 σπάνιες φωτογραφίες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απανταχού λάτρεις της μόδας έχουν καθιερώσει την Audrey Hepburn ως το απόλυτο fashion icon, αλλά θα ήταν πιο δίκαιο αν πούμε ότι ο χαρακτήρας της ως Holly Golightly στην ταινία Breakfast at Tiffany’s είναι το είδωλο στο οποίο θα έπρεπε να αναφέρονται.

Με μία πρώτη αναζήτηση στο Google πέφτουμε πάνω στις γνωστές εικόνες της Hepburn ως Holly Golightly: μαύρο αμάνικο Givenchy cocktail φόρεμα, μακριά γάντια, ψηλός κότσος και μακριά πίπα. Κάνοντας όμως μία πιο εκτενή αναζήτηση, βλέπουμε μία διαφορετική  Audrey από τον ρόλο της στην ταινία Funny Face, ένας ρόλος που επίσης την καθιέρωσε ως fashion icon. Στον αντίποδα των εμφανίσεών της στο Breakfast at Tiffany’s, η Audrey δείχνει απογειώνει τα flat παπούτσια, το skinny παντελόνι και το ζιβάγκο, όλα σε μαύρο χρώμα.

Παρά το γεγονός ότι η ηθοποιός έχει γυρίσει 27 ταινίες, το στιλ της Audrey συνδέθηκε άρρηκτα με τους ρόλους της στις προαναφερθείσες ταινίες. Η ηθοποιός, ωστόσο, έχει στο ενεργητικό της αρκετές εμφανίσεις που δεν περιλαμβάνουν μαύρα cocktail φορέματα ή τσιγάρα, οι οποίες αποκαλύπτουν μία διαφορετική πλευρά της Audrey και συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του fashion icon.

Οι περισσότερες φωτογραφίες απεικονίζουν την Audrey κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων, γυρισμάτων αλλά και προσωπικών στιγμών, τις οποίες, όσο μεγάλωνε, αφιέρωνε στις υποχρεώσεις της ως πρέσβειρα της UNICEF.

Γεννημένη στις Βρυξέλλες, η Audrey συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις ως χορεύτρια μπαλέτου, πριν ξεκινήσει την καριέρα της στον κινηματογράφο. Το 1953, ο πρωταγωνιστικός της ρόλος ως Πριγκίπισσα Άννα στην ταινία Roman Holiday, στο πλευρό του Gregory Peck, όχι μόνο την καθιέρωσε στον χώρο του θεάματος, αλλά της χάρισε κι ένα χρυσό αγαλματίδιο.

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT