Οι δροσερές αυλές της πόλης

Οι δροσερές αυλές της πόλης

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα κρύβει πάντα ευχάριστες εκπλήξεις, και οι δροσερές αυλές αγαπημένων μαγαζιών είναι μία από αυτές. Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει στα ύψη, αναζητάμε σκιερές γωνιές γεμάτες λουλούδια, δέντρα και λαχταριστές καλοκαιρινές γεύσεις. Σαν κι αυτές που θα βρεις παρακάτω…

Black Duck Garden

Μία όαση δροσιάς μέσα στο κέντρο της πόλης θα συναντήσεις πίσω από το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Το Black Duck αποφάσισε να μεταφερθεί σε έναν κήπο με πλούσια βλάστηση, χαρίζοντας έτσι στιγμές χαλάρωσης τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Εκτός από καφέδες, φρέσκους χυμούς και δροσερά αναψυκτικά, ο κατάλογος του μαγαζιού περιλαμβάνει κρύα σάντουιτς, επιλογές για πρωινό,  κυρίως πιάτα και γλυκά, όλα με την υπογραφή της ποιότητας του Black Duck. Μιας και το Μουσείο είναι κυριολεκτικά δίπλα σου, μπορείς να συνδυάσεις την έξοδό σου με μια επιμορφωτική βόλτα. Η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ. (Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος)

Tamarind

Το ταϊλανδέζικο εστιατόριο έχει τη δική του πράσινη αυλή στον Κεραμεικό, όπου μπορείς να απολαύσεις το νέο καλοκαιρινό μενού. Γι’ αυτό το καλοκαίρι, το Tamarind έχει δημιουργήσει τέσσερα μοναδικά cocktail: to εξωτικό, ελαφρώς πικάντικο με φρουτώδες τελείωμα The Lime in Thai, το Mekong Delta με γλυκιές, μυρωδάτες νότες, το φρουτένιο Spicy Colada
και Ginger Spicy Mojito, το κλασικό mojito σε μία πιο «πικάντικη» εκδοχή. Στις επιλογές του φαγητού πρωτοστατούν οι κρύες σαλάτες με noodles, όπως η Mendake Apricot Salad με Mendake thai noodles, ροδάκινο, κρεμμύδι, ρίζες φασολιών, παραπούλια και σάλτσα από grapefruit, αλλά και διάφορες σπεσιαλιτέ, όπως τα σουβλάκια σολομού στη σχάρα με κολοκυθάκια bbq και σάλτσα lime και οι ζουμερές γαρίδες στο wok με κρεμμύδι, χρωματιστές πιπεριές, φρέσκο σπανάκι, σάλτσα τσίλι, oyster sauce και  σόγια. (Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, 210 5225945)

Το Αποστακτήριον

Κάτω από τα πλατάνια και τις μουριές, η Ζωή και ο Κωνσταντίνος σερβίρουν πιάτα με τα πιο φρέσκα υλικά, διαλεγμένα προσεκτικά και μαγειρεμένα με μεράκι και φροντίδα. Οι πρώτες ύλες επιλέγονται, καθημερινά, με ιδιαίτερη προσοχή είτε από το μποστάνι των ιδιοκτητών είτε από τις βιολογικές αγορές και την ιχθυόσκαλα. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει πλατεία χωριού, απολαμβάνεις πειραγμένες αλλά και κλασικές συνταγές, όπως μπριάμ με λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς, ντολμαδάκια γιαλαντζί, ζουμερούς ντοματοκεφτέδες και μαριναρισμένο γαύρο. 9Αγίων Αναργύρων 2 & πλ. 28ης Οκτωβρίου (Τσακπίνη), Νέα Ερυθραία, 210 6207126)

Common Secret

Μακριά από την κίνηση και τον θόρυβο του δρόμου, το Common Secret σε μεταφέρει στη βρετανική εξοχή και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο. Κι επειδή το καλοκαίρι αναζητάς πάντα κάτι πιο ελαφρύ για να τσιμπήσεις, το Common Secret ανανέωσε τον κατάλογό του, προσφέροντας δροσερές και γευστικές επιλογές. Σαλάτα κινόα με κόλιανδρο, κόκκινο γκρέιπφρουτ και sweet chilly sauce, γαρνιρισμένη με χαλούμι ψημένο στη σχάρα, μπιφτέκια γαλοπούλας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό, καρότο και νιφάδες βρώμης, συνοδευόμενο από κολοκυθάκια σχάρας και sauce μουστάρδας και homemade elderflower sorbet με χυμό και ξύσμα από φρέσκα λάιμ και φρεσκοκομμένες φράουλες είναι μερικά από τα πιάτα – αντίδοτα στη ζέστη. (Λεωφόρος Κηφισίας 324, Κηφισιά, 210 623 3810)

Γκελ bistrot

Μία εναλλακτική πρόταση αποτελεί το Γκελ Bistrot, όλα εκείνα τα μεσημέρια που αναζητάς μία δροσερή γωνιά για να χαλαρώσεις.  Το αγαπημένο bistrot έβγαλε τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Λιμπονά, στόλισε με λουλούδια την αυλή του και ανανέωσε το μενού του με φρέσκες προτάσεις γεμάτες χρώματα, αρώματα και καλοκαιρινές γεύσεις. Το Γκελ πρόσθεσε  στον κατάλογο μικρά πιάτα όπως κολοκυθοκεφτέδες, γραβιέρα σαγανάκι με χαρουπάλευρο και λουκάνικα με πιπεριές (σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα πέντε ευρώ), χωρίς να λείπουν βέβαια τα κυρίως πιάτα, όπως κρύα καλοκαιρινή ντοματόσουπα, μοσχαρίσιο burger,  πέννες tartufo, φιλετάκια κοτόπουλου με φρέσκες φράουλες και σαλάτες. Το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος: δροσιστική lime pie και cheesecake με μύρτιλα. (Κολοκοτρώνη 59Β & Λιμπονά, 211 4000863)

Γράφει η Μάρω Παρασκευούδη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT