Ομολογιακό δάνειο και επιστροφή κεφαλαίου από τη Folli Follie

Ομολογιακό δάνειο και επιστροφή κεφαλαίου από τη Folli Follie

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην επιστροφή κεφαλαίου 0,75 ευρώ ανά μετοχή και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 250 εκατ. ευρώ ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie Group. Πιo συγκεκριμένα, οι μέτοχοι ενέκριναν την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως του ποσού των 250.000.000 ευρώ με ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές ονομαστικές μετοχές της εισηγμένης, με κατάργηση δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Επίσης, η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο (με δικαίωμα να παρέχει αυτό περαιτέρω εξουσιοδότηση σε τρίτους) για την περαιτέρω διαπραγμάτευση και εξειδίκευση των όρων έκδοσης του ομολογιακού δανείου. Ακόμη, ενεκρίθη πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών διάρκειας δύο ετών με ελάχιστη τιμή 4 ευρώ και μέγιστη τιμή 40 ευρώ. Στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή διαμορφώθηκε στα 33,5 ευρώ. Η επιστροφή κεφαλαίου 0,75 ευρώ ανά μετοχή προς τους μετόχους προέκυψε ως εξής:

Ενεκρίθη η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού της διαφοράς υπέρ το άρτιον (ποσού 50.035.000 ευρώ), με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Ενεκρίθη ισόποση (ήτοι κατά ποσό 50.035.000 ευρώ) μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, με επιστροφή μετρητών στους μετόχους (ποσού 0,75 ευρώ ανά μετοχή) και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και παροχή των απαραίτητων εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας σε σχέση με την επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου στους μετόχους με καταβολή μετρητών, την αποκοπή του δικαιώματος αυτού, καθώς και την ημερομηνία έναρξης καταβολής του ποσού της επιστροφής. O όμιλος σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 28 χώρες. Εχει στρατηγική συμμετοχή στον τομέα της ταξιδιωτικής λιανικής (travel retail) παγκοσμίως μέσω της Dufry AG και ταυτόχρονα διατηρεί παρουσία στον χώρο λιανικής και χονδρικής πώλησης επώνυμων μαρκών στην ελληνική αγορά, αλλά και στην αγορά των Βαλκανίων. Πρόσφατα ο τομέας αυτός διεθνοποιήθηκε περαιτέρω με την εξαγορά της Juicy Couture Europe Limited και την αντιπροσώπευση της μάρκας στην ηπειρωτική Ευρώπη. Τα Attica πολυκαταστήματα και τα πολυκαταστήματα Factory Outlet αποτελούν τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα κανάλια διανομής και σημεία λιανικής πώλησης του ομίλου στην Ελλάδα, ενώ μάρκες όπως Ermenegildo Zegna, Juicy Couture, Guess, Calvin Klein, Nike, Converse, Samsonite, G-Star ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο όμιλος διαθέτει εδραιωμένη παρουσία με πάνω από 800 σημεία πώλησης παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερα από 4.600 άτομα ανά τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή