Σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα τα 33,8 εκατ. από εγκληματικές ενέργειες

Σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα τα 33,8 εκατ. από εγκληματικές ενέργειες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω τροπολογίας επιχειρείται η νομοθετική κατοχύρωση της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης να διατίθενται για δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

«Τα ποσά που κατατίθενται στον λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου (ποσά προερχόμενα από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών) που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποτελούν έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το οικονομικό έτος που αυτά κατατίθενται τα ποσά. Στο ίδιο οικονομικό έτος, αντίστοιχου ύψους πιστώσεις δύνανται να εγγράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ή δράσεων, ιδίως, εκπαίδευσης, έρευνας, υγείας ή κοινωνικής αλληλεγγύης», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες προς ψήφιση, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ποσά που βάσει της εν λόγω τροπολογίας θα διατεθούν σε δράσεις εντός του 2014 ανέρχονται σε 33,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα στις 18 Δεκεμβρίου 2013, ενώ ένα μήνα αργότερα, έγινε γνωστό ότι με εντολή πρωθυπουργού αποφασίστηκε να διατεθούν τα πρώτα 17,6 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΠΥ «για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων πολιτών», καθώς και σε πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας «για δαπάνες στέγασης φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια και αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε τυφλούς μαθητές».

Με άλλη τροπολογία που περιελήφθη στο ίδιο νομοσχέδιο «παρέχεται η δυνατότητα στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, λειτουργώντας ως εντολοδόχος και για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου, να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίζεται ο διακανονισμός όλων των συναλλαγών που αφορούν τη σύναψη, έκδοση, διαχείριση και εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT