Βόμβες εξερράγησαν στο μετρό του Καΐρου

Βόμβες εξερράγησαν στο μετρό του Καΐρου

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν σήμερα σε σταθμούς του μετρό του Καΐρου προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία, υπογραμμίζοντας μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.

Τέσσερις μηχανισμοί «πολύ πρωτόγονης κατασκευής» και «μικρής ισχύος» εξερράγησαν σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο ένας από τον άλλο την ώρα αιχμής σε σταθμούς στα κεντρικά και βόρεια της πόλης, αναφέρει το Associated Press.

Οι νέες επιθέσεις πραγματοποιούνται ένα μήνα μετά την εκλογή του αλ-Σίσι επικεφαλής της χώρας με 96,9% των ψήφων, αφού προηγουμένως αυτός ο απόστρατος στρατάρχης είχε εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση, ισλαμιστική, κοσμική και φιλελεύθερη. Ο αλ-Σίσι κυβερνά ντε φάκτο τη χώρα με σιδηρά πυγμή αφότου καθαίρεσε και φυλάκισε πριν από ένα χρόνο τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, τον πρώτο εκλεγμένο δημοκρατικά πρόεδρο της Αιγύπτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT