Στις Γλυκές Ιστορίες: Κάπκεϊκ μόκα με αλατισμένη καραμέλα

Στις Γλυκές Ιστορίες: Κάπκεϊκ μόκα με αλατισμένη καραμέλα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και κάτι ελαφρώς πιο προχωρημένο, για φανατικούς καφεπότες.

Υλικά:
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη σκούρα καστανή (η υγρή, με τη μελάσα)
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (12 γρ.) στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού αλάτι (3 γρ.)
  • 50 γρ. κακάο
  • 120 γρ. καφές φίλτρου, πολύ δυνατός
  • 10 γρ. στιγμιαίος καφές (κατά προτίμηση εσπρέσο)
  • 120 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 1 αυγό μεγάλου μεγέθους (70 γρ.)
  • 1/2 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας (5 γρ.)

Για την κρέμα

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light (τύπου Philadelphia ή Arla Buko)
  • 50 γρ. δυνατός καφές εσπρέσο

Για την αλατισμένη καραμέλα

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. νερό
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού (10 γρ.)

     

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή