Απάτη 36,5 εκατομμυρίων από Ελληνες στη Γερμανία

Απάτη 36,5 εκατομμυρίων από Ελληνες στη Γερμανία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Ελληνες ομογενείς από τη Γερμανία κατηγορούνται ως εγκέφαλοι απάτης 36,5 εκατομμυρίων ευρώ που αποκάλυψε έρευνα της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (BKA). Εντοπίστηκαν στην Αττική από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, ωστόσο δεν συνελήφθησαν καθώς δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί στις δικαστικές αρχές ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Πάντως, από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι οι δύο ομογενείς, από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι το Νοέμβριο του 2012, εξαπάτησαν στη Γερμανία 360.000 άτομα σκηνοθετώντας ανύπαρκτες κληρώσεις λαχείων, λοταρίας κ.ά.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν προσλάβει εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε Γερμανούς πολίτες και με το πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα ή ταξίδια, τους έπειθαν να συμμετάσχουν σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων και σε λοταρίες, καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ.

Για να «ξεπλένουν» τα κέρδη από την παράνομη δράση τους, οι δύο ομογενείς είχαν συστήσει δύο εταιρείες με έδρα την οδό Κανάρη στο Κολωνάκι. Το πρωί της Τρίτης η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία των δύο εταιρειών και κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, έγγραφα και σφραγίδες. Ερευνες έγιναν και στα σπίτια των δύο ανδρών σε Κολωνάκι και Βουλιαγμένη, από όπου κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων, έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθούν στις ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δύο γεννημένων στη Γερμανία Ελλήνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT