Με αντίποινα για ταινία απειλεί η Βόρεια Κορέα

Με αντίποινα για ταινία απειλεί η Βόρεια Κορέα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Η αγάπη του Βορειοκορεάτη δικτάτορα για το Χόλιγουντ σταματάει εκεί που αρχίζει η σάτιρα προς το πρόσωπό του. Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε «πράξη τρομοκρατίας και πολέμου» το γύρισμα αμερικανικής κωμωδίας με θέμα συνωμοσία της CIA για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η παραγωγή και η διανομή ταινίας με θέμα τη συνωμοσία για να θιγεί η κορυφή της ηγεσίας μας είναι η πλέον ξεδιάντροπη πράξη τρομοκρατίας και πολέμου και δεν θα γίνει ανεκτή», ανακοίνωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ανώνυμο κυβερνητικό εκπρόσωπο. «Θα υπάρξουν ανελέητα αντίποινα».

Η χολιγουντιανή ταινία περιστρέφεται γύρω από την υπόθεση ενός φανταστικού Αμερικανού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, ο οποίος κατορθώνει να κλείσει συνέντευξη με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Εν συνεχεία, η CIA στρατολογεί αυτόν και τον παραγωγό του για να σκοτώσουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Η αφίσα της ταινίας, που θα προβληθεί στις αίθουσες τον Οκτώβριο, φαίνεται ότι φιλοτεχνήθηκε εν αναμονή των αντιδράσεων, αφού σε αυτήν απεικονίζονται βορειοκορεατικά τεθωρακισμένα και πύραυλοι, κάτω από τη φράση: «Θα γίνει πόλεμος!». Η αφίσα γράφει στα κορεατικά: «Μην πιστεύετε τους γιάνκηδες, δεν ξέρουν τι τους γίνεται».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή