Συγγνώμη από τον Κάμερον για τον Κούλσον

Συγγνώμη από τον Κάμερον για τον Κούλσον

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Συγγνώμη ζήτησε χθες από το κοινοβούλιο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, για την απόφασή του να προσλάβει τον καταδικασθέντα στο πλαίσιο της υπόθεσης υποκλοπών, Αντι Κούλσον, ως υπεύθυνο Τύπου του.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την πρόσληψη του Αντι Κούλσον, την οποία αποφάσισα ύστερα από συστάσεις. Ζητώ συγγνώμη, επρόκειτο για εσφαλμένη απόφαση» είπε ο κ. Κάμερον ενώπιον της ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της έντονης συζήτησης, ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, αμφισβήτησε επανειλημμένα την κρίση του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο κ. Κάμερον αγνόησε ηθελημένα τις προειδοποιήσεις για το ποιόν του Κούλσον. «Σήμερα γνωρίζουμε ότι για τέσσερα συναπτά έτη ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού, προσωπική του επιλογή, ήταν ένας εγκληματίας, που εξευτέλισε την Ντάουνινγκ Στριτ. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός ηθελημένα αγνόησε πολλαπλές προειδοποιήσεις για τον Κούλσον. Ο πρωθυπουργός θα μείνει πάντα στην ιστορία ως ο πρώτος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, ο οποίος επέβαλε έναν εγκληματία στη καρδιά της κυβέρνησης», είπε ο κ. Μίλιμπαντ.

Στο μεταξύ, αδυναμία να καταλήξει σε απόφαση σχετικά με την ενοχή ή μη του Κούλσον για κατηγορίες δωροδοκίας αστυνομικών, με στόχο την πρόσβαση σε τηλεφωνικούς καταλόγους της βασιλικής οικογένειας, δήλωσαν χθες οι ένορκοι της δίκης.

Για τον λόγο αυτό, ο δικαστής κήρυξε χθες τη λήξη της δίκης, μία ημέρα μετά την καταδίκη του Κούλσον για συνωμοσία με στόχο την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και την αθώωση πέντε συγκατηγορουμένων του, μεταξύ τους και της πρώην διευθύντριας της εφημερίδας News of the World, Ρεμπέκα Μπρουκς.

Στην τελική του αγόρευση, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Τζον Σόντερς, άσκησε ευθέως κριτική στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, για τη σπουδή του να προβεί σε δηλώσεις, πριν από την έκδοση τελικής απόφασης. «Ζήτησα εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του να μιλήσει, πριν από την τελική ετυμηγορία των ενόρκων. Μόνο μου μέλημα είναι η τήρηση του νόμου. Αντιλαμβάνομαι ότι οι πολιτικοί έχουν άλλες προτεραιότητες, αλλά αφήνω σε άλλους να κρίνουν κατά πόσον οι πρόωρες δηλώσεις συνάδουν με το έργο της Δικαιοσύνης», είπε ο δικαστής Σόντερς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή