Δωρεάν Wi-Fi Ιντερνετ σε 4.000 σημεία

Δωρεάν Wi-Fi Ιντερνετ σε 4.000 σημεία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει το έργο της ανάπτυξης των σημείων ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) που είχε προαναγγείλει πέρυσι τον Νοέμβριο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Ηδη έχει δημοσιοποιηθεί η σχετική πρόσκληση, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ. Στόχος, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, είναι η ανάπτυξη 4.000 σημείων WiFi hotspots σε όλη την επικράτεια, που θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ενδεικτικά, οι προτεινόμενες πράξεις που θα ενταχθούν στην πρόσκληση, μπορούν να αφορούν τα εξής:

• Προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης – WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές με διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα.

• Υλοποίηση και παρακολούθηση πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης του δικτύου.

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία της συμφωνίας πλαισίου και αναμένεται ν’ απορροφήσει πόρους ύψους 25 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών το 50% θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και το υπόλοιπο 50% των πόρων θα προέλθει από τα πέντε ΠΕΠ. Το έργο εμφανίζεται να έχει υποστεί περικοπή, δεδομένου ότι αρχικά σχεδιαζόταν για 5.000 σημεία. Η περικοπή αυτή αποδίδεται στην ανεπάρκεια πόρων των ΠΕΠ στα οποία σήμερα εμφανίζεται μια σημαντική υπερδέσμευση πόρων. Ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι οι πόροι για την υλοποίηση του έργου θα εξασφαλιστούν, καθώς αυτό συνιστά πρωθυπουργική δέσμευση. Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να λειτουργήσει σε όλη τη διάρκεια του 2015 και έχοντας διασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή