Μαίνονται τρεις πύρινες εστίες

Μαίνονται τρεις πύρινες εστίες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, η οποία έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα. Ισχυρές δυνάμεις με 36 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Πελοπόννησο και την Αττική με 72 πυροσβέστες, 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, 20 εθελοντές πολίτες και μια υδροφόρα του Δήμου Κορινθίων, επιχειρούν να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο η οποία τις απογευματινές ώρες ήταν πολύ επικίνδυνη και κάηκε ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο.

Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυραγός, που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου κι ήταν επιχειρησιακός αξιωματικός στη φωτιά. Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Νωρίτερα, διαστάσεις πήρε η πυρκαγιά κοντά στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας. Η φωτιά έχει ξεκινήσει από τις 2.00 το μεσημέρι και ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το μεσημέρι κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού τα δύο αεροπλάνα PZL, που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ συνέδραμαν και 2 Καναντέρ.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο. Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε το μεσημέρι στον Αγιόκαμπο της Λάρισας. Προς το παρόν, δεν απειλείται το χωριό που είναι κοντά, ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Νωρίτερα, επιχειρούσαν 4 αεροσκάφη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή