Δεν θα πιστέψεις ποιο είναι το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου! Τι λένε οι έρευνες

Δεν θα πιστέψεις ποιο είναι το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου! Τι λένε οι έρευνες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι σημαντικό ρόλο στην ευτυχία ενός παντρεμμένου ζευγαριού κατέχει ο τρόπος με τον οποίο ντύνονται στο κρεβάτι, ακόμη και τις νύχτες που θέλουν μονάχα να κοιμηθούν. Τα ζευγάρια που δεν φοράνε τίποτα όταν κοιμούνται είναι πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η έρευνα. Από τους 1.004 Βρετανούς που ερωτήθηκαν, το 57% αυτών που κοιμούνται γυμνοί δήλωσαν ότι διατηρούν ευτυχισμένες σχέσεις σε σύγκριση με το 48% που φοράει πιτζάμες, το 43% που επιλέγει να κοιμάται με νυχτικό και το 38% που πέφτει για ύπνο με onesies. «Κοιμάμαι γυμνός τα τελευταία έξι χρόνια και νιώθω πολύ μεγαλύτερη άνεση από ότι όταν κοιμόμουν με πιτζάμες ή σορτς. Το ίδιο κάνει και η γυναίκα μου και δεν ήμασταν ποτέ πιο ευτυχισμένοι. Σε βοηθάει να χαλαρώσεις όταν είσαι στο κρεβάτι» αποκαλύπτει ο  Stephen McKensie από το Portsmouth.

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την επιτυχία μιας σχέσης. Ένας από αυτούς όμως, που συχνά παραβλέπουμε, είναι το περιβάλλον στην κρεβατοκάμαρα. Η αίσθηση του κρεβατιού στο γυμνό δέρμα ενθαρρύνει την οικειότητα μεταξύ των ζευγαριών και τελικά αυξάνει την ευτυχία» τονίζει η  Stephanie Thiers-Ratcliffe από το Cotton USA.

Δεν είναι όμως μόνο η ελευθερία του γυμνού σώματος που ενισχύει την ευτυχία του ζευγαριού. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης, ότι οι τρόποι του συντρόφου μας στην κρεβατοκάμαρα παίζουν σημαντικό ρόλο για μία ευτυχισμένη σχέση. Οι μισοί από εμάς ενοχλούμαστε από τους ανθρώπους που τρώνε στο κρεβάτι, το 59% απεχθάνεται τα βρώμικα ρούχα στο πάτωμα και το 23% δεν αντέχει να βλέπει τον σύντροφό τους να φοράει κάλτσες στο κρεβάτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή