10 και 1 fashion icons της Αμερικής που λατρεύουμε

10 και 1 fashion icons της Αμερικής που λατρεύουμε

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα Ανεξαρτησίας σήμερα για την Αμερική και συμμεριζόμαστε την χαρά, αφού δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε  κάποια βασικά “Made in USA” πράγματα: burger, hot dog, surfing και μόδα. Πριν προλάβεις να σκεφτείς ότι τα σκήπτρα στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας ανήκουν στο Παρίσι, να σου θυμίσουμε ότι η Αμερική έχει να επιδείξει γυναίκες με μοναδικό στιλ που άφησαν το δικό τους στίγμα και άνοιξαν τον δρόμο για τις επόμενες γενιές. Ας θυμηθούμε λοιπόν, τις πιο εμβληματικές γυναίκες που σημάδεψαν με το στιλ τους ολόκληρες δεκαετίες.

Diane Keaton

Η πνευματώδης αίσθηση του χιούμορ της σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό ανδρόγυνο στιλ της καθιέρωσαν την Keaton ως στυλοβάτη της αμερικάνικης μόδας από το 1977, όπου πρωταγωνίστησε στην ταινία Annie Hall, εμπνέοντας όλες τις γυναίκες να αγοράσουν την πρώτη τους γραβάτα.

Jacqueline Kennedy Onassis (Jackie Kennedy)

Η πιο διάσημη Πρώτη Κυρία στην ιστορία της Αμερικής έχει χαρακτηριστεί ως το απόλυτο style icon και όχι άδικα. Η πρώτη της εμφάνιση με το αντιπροσωπευτικό καπέλο pillbox ξεκίνησε ένα νέο κύμα μόδας, με εκατοντάδες γυναίκες να προσπαθούν να αντιγράψουν το στιλ της θρυλικής Jackie O'.

Marilyn Monroe

Αν και έχει μείνει στην ιστορία για τις  καμπύλες και την θυελλώδη ζωή της, οι αισθησιακές εμφανίσεις της Marilyn Monroe την καθιέρωσαν ως μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον αμερικάνικο χώρο της μόδας. Φορέματα που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα και αποκαλυπτικά ντεκολτέ είναι αντιπροσωπευτικά στοιχεία του στιλιστικού της ύφους και αποτελούν διαχρονική έμπνευση για καλαίσθητες εμφανίσεις που αναδεικνύουν την θηλυκή πλευρά κάθε γυναίκας.

Katharine Hepburn

Το επαναστατικό στιλ της Katharine Hepburn, το οποίο βασίζεται σε ανδρόγυνα στοιχεία, έφερε επανάσταση στον χώρο της μόδας και δικαίως της δόθηκε ο τίτλος της Coco Chanel της Αμερικής- εξαιρώντας το σχεδιαστικό κομμάτι βέβαια. Η Hepburn αγαπούσε τα άνετα γυναικεία κοστούμια, καθώς και τα πρωτοποριακά για την εποχή της αξεσουάρ, όπως οι μεγάλες ζώνες. Το vintage και ταυτόχρονα δυναμικό στιλ της έχει εμπνεύσει κατά καιρούς κορυφαίους σχεδιαστές όπως ο Yves Saint Laurent.

Diana Ross

Η βασική τραγουδίστρια του γυναικείου συγκροτήματος Τhe Supremes, Diana Ross, έδωσε μια  νέα πνοή στα avant garde φορέματα, ενώ δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία της για δημιουργίες από παγιέτες. Οι glamorous εμφανίσεις της από τα 60s μέχρι και σήμερα δικαίως την καθιστούν ως την απόλυτη diva στον χώρο της μόδας.

Jenna Lyons

Την γνωρίζουμε ως την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου J. Crew και σίγουρα έχει κερδίσει μια θέση στη λίστα με τα πιο ισχυρά fashion icon της τελευταίας δεκαετίας, αφού κάθε της εμφάνιση κλέβει τις εντυπώσεις. Το στιλ της βασίζεται σε κομψές, εμπνευσμένες από το αντρικό look γραμμές, όπως τα σμόκιν σακάκια, και σπανίως αποχωρίζεται τα oversized γυαλιά της.

Sarah Jessica Parker

Μπορεί να έχει αφήσει πίσω της εδώ και καιρό την Carrie Bradshaw, αλλά η πρωταγωνίστρια του Sex and the City μάς έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι το στιλ της στην καθημερινή της ζωή είναι εξίσου ελκυστικό και εκκεντρικό. Πρόσφατα κυκλοφόρησε σειρά παπουτσιών με την υπογραφή της, η οποία έχει κλέψει τις εντυπώσεις καθώς συνδυάζει ποιότητα και άνεση, ενώ αναδεικνύει την θηλυκότητα.

Michelle Obama

Είναι η πρώτη φορά μετά την εποχή της Jackie Kennedy όπου το προσωπικό στιλ μιας Πρώτης Κυρίας έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Η αγαπητή σε όλους Michelle Obama προτιμάει κυρίως αμερικανούς σχεδιαστές όπως ο J. Crew και ο Jason Wu και καταφέρνει με μεγάλη ευκολία να πετυχαίνει μοντέρνες και ταυτόχρονα κλασικές εμφανίσεις. Οι στιλιστικές της επιλογές της έχουν εξασφαλίσει αρκετές φορές μία θέση σε λίστες με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες παγκοσμίως, σε περιοδικά όπως το People και το Vanity Fair.

Lady Gaga

Όποια κι αν είναι η προσωπική σου εκτίμηση για την Lady Gaga δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Monster Mother αποτελεί ένα μοναδικό fashion icon. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που βρέθηκε στην ποπ μουσική σκηνή οι αμφιλεγόμενες επιλογές της προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Έχει υπάρξει η μούσα εκκεντρικών σχεδιαστών όπως ο Alexander McQueen και ο Nicola Formichetti του οίκου Mugler και πρόσφατα επιλέχτηκε ως το νέο πρόσωπο για την καμπάνια του οίκου Versace.

Mary-Kate και Ashley Olsen

Μπορεί να μας συστήθηκαν ως χαριτωμένες δίδυμες μέσα από γλυκανάλατες αμερικάνικες ταινίες, αλλά οι αδελφές Olsen κατάφεραν στην πορεία να διοχετεύσουν το ταλέντο τους σε μια απίστευτα επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της μόδας. Έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως οι ιέρειες του boho chic στιλ και πλέον έχουν αφοσιωθεί αποκλειστικά στον οίκο The Row, τον οποίο οι ίδιες ίδρυσαν το 2006. Όπως έχουν δηλώσει, τα ρούχα τους αντικατοπτρίζουν μία αίσθηση χαλαρής και διαχρονικής κομψότητας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή