HSBC: Μοναδικά προνόμια από την πρωτοποριακή υπηρεσία Premier

HSBC: Μοναδικά προνόμια από την πρωτοποριακή υπηρεσία Premier

4' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής και Μarketing της HSBC, μιλά για την HSBC και την πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο υπηρεσία Premier. 

Πώς τοποθετείται στη Λιανική Τραπεζική στην Ελλάδα μια παγκόσμια τράπεζα όπως η HSBC, μετά από 6 χρόνια ύφεσης και την πρόσφατη συγκέντρωση που υπέστη ο Τραπεζικός κλάδος;

Η HSBC είναι πραγματικά μια παγκόσμια ισχυρή τράπεζα, η οποία επιλέγει να στηρίξει τους πελάτες της Λιανικής Τραπεζικής στην Ελλάδα. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, η HSBC θα παραμείνει η μοναδική διεθνής τράπεζα με δίκτυο και υπηρεσίες Λιανικής Τραπεζικής & Wealth Management στη χώρα, συνεχίζοντας να στηρίζει τους Έλληνες ιδιώτες πελάτες της σε όλο το εύρος των αναγκών τους.

Θέλετε να μας δώσετε μια αίσθηση σχετικά με το μέγεθος και την ισχύ της HSBC σε διεθνές επίπεδο;

Η HSBC είναι μια παγκόσμια Τράπεζα, με 6.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 75 χώρες και πάνω από 54 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το The Banker Database, η HSBC είναι η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη και μια από τις ισχυρότερες τράπεζες παγκοσμίως με πάγια 2,7 τρισ. δολάρια, καταθέσεις 1,45 τρισ. δολάρια, Tier 1 capital 158 δισεκατομμύρια δολάρια και κερδοφορία προ φόρων 22,7 δισ. το 2013. Αυτοί οι αριθμοί την καταστούν μια από τις ισχυρότερες τράπεζες σε όλο τον κόσμο από πλευράς ισολογισμού, ρευστότητας, κεφαλαιακής επάρκειας και κερδοφορίας.

Ποια είναι η στόχευση της HSBC στον τομέα του Wealth Management, στο διεθνές και εγχώριο ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών, τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια οικονομία, έχουν κάνει τους πελάτες ιδιαίτερα προσεκτικούς ως προς την επιλογή του Τραπεζικού ιδρύματος, στο οποίο θα εμπιστευτούν τη διαχείριση της περιουσίας τους. Η HSBC ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα ενός παγκόσμιου Ομίλου που κατατάσσεται στους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών Διαχείρισης Περιουσίας παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην HSBC επιδιώκουμε -μέσω της αποκλειστικής διεθνούς υπηρεσίας Premier που προσφέρουμε στους πελάτες μας- να συνδεθούμε άρρηκτα στη συνείδηση του τραπεζικού κοινού με το Wealth Management. Επιδιώκουμε οι πελάτες μας να μας θεωρούν τους καλύτερους στη Διαχείριση της Περιουσίας τους, κάτι που πιστεύω ότι έχουμε χτίσει με σταθερά βήματα την τελευταία πενταετία.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους Έλληνες τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται επενδυτικές ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από ένα δυναμικό διεθνές προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, εστιάζοντας πάντα στην κάλυψη των προσωπικών αναγκών τους, μέσα στη σημαντικότερη οικονομία για εκείνους, την προσωπική τους οικονομία.

Κύριος άξονας της υπηρεσίας Premier είναι -μέσα από αυτό που στην HSBC αποκαλούμε «Προσωπική Οικονομία» του πελάτη- η προσφορά μιας σειράς υπηρεσιών και προϊόντων που καλύπτουν ανάγκες σημαντικών πτυχών της ζωής του, όπως είναι η οικογένεια, η σταδιοδρομία, το σπίτι και οι εμπειρίες που επιθυμεί να βιώσει και να αποκτήσει.

Στην HSBC είμαστε σε θέση, μέσω των εργαλείων Wealth Management που διαθέτουμε, να πραγματοποιούμε αναλυτικό Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό για τους πελάτες μας, να ανακαλύπτουμε τις προσωπικές τους ανάγκες και να τους καθοδηγούμε σε εξατομικευμένες επενδυτικές ή καταθετικές λύσεις, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις φιλοδοξίες τους.

Στα πλαίσια του Wealth Management αναφερθήκατε και στα καταθετικά προϊόντα. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τις προθεσμιακές καταθέσεις της HSBC;

Στην HSBC η προθεσμιακή κατάθεση προσφέρεται είτε αυτούσια σαν προϊόν είτε ως μέρος ενός συνολικότερου διαφοροποιημένου επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Η τράπεζα διαθέτει προϊόντα τρίμηνης, εξάμηνης και ετήσιας προθεσμιακής κατάθεσης με προνομιακό επιτόκιο που φτάνει το 2,5%, ένα από τα υψηλότερα της αγοράς και δίνει απόδοση τόκων εφάπαξ κατά την έναρξη της προθεσμίας. 

Επιπλέον, η HSBC είναι η πρωτοπόρος τράπεζα στην Ελλάδα αναφορικά με την πρόσβαση στο Κινέζικο νόμισμα renminbi προς τους πελάτες Λιανικής Τραπεζικής. Η τράπεζα δίνει στους πελάτες της την ευκαιρία να τοποθετηθούν στο ανερχόμενο αυτό νόμισμα και να αποκομίσουν δυνητικά οφέλη σε μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αυτή τη στιγμή διατίθενται προθεσμιακές καταθέσεις έως ένα έτος και ομόλογα σε renminbi και σύντομα η παλέτα μας θα εμπλουτιστεί με περισσότερα προϊόντα, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να επιλέγουν.

Τέλος, πείτε μας λίγα λόγια για τη στρατηγική της HSBC στη χορήγηση δανείων στην Λιανική Τραπεζική.

Με ορατά πια τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, η HSBC δηλώνει παρούσα στην νευραλγική για τη χώρα αγορά κατοικίας, επανεκκινώντας τις χρηματοδοτήσεις Στεγαστικών Δανείων προς τους πελάτες της.

Τα νέα στεγαστικά δάνεια της HSBC είναι κυμαινόμενου επιτοκίου και προσαρμόζονται σύμφωνα με το προφίλ και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Έμφαση δίνεται στην πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη καθώς και στη συνολική του σχέση με την τράπεζα. Το ποσοστό χρηματοδότησης διαφοροποιείται ανάλογα με το ποσό, την περιοχή του ακινήτου και το σκοπό του δανείου. Στους πελάτες μας δίνεται ακόμα η δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου του στεγαστικού τους δανείου.

Πέρα όμως από τα Στεγαστικά Δάνεια, η HSBC επιλέγει στρατηγικά να είναι παρούσα συνολικά στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των πελατών της, παρέχοντας μια πλήρη γκάμα από δάνεια και κάρτες για διαφορετικούς σκοπούς. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να επισκεφθούν το ανανεωμένο website της HSBC στο www.hsbc.gr ή να καλέσουν την υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της HSBC στο 801 117 17 17 (210 6962 100 για κλήσεις από κινητό) ή να επισκεφτούν οποιοδήποτε κατάστημα HSBC στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή