Πρόσωπα και Πράγματα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργα αναβάθμισης του γηπέδου της Λωφόρου Αλεξάνδρας

Σε ένα σαφές δείγμα της αναβολής ή ακόμα κι εγκατάλειψης του σχεδίου για ανέγερση νέου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού, η γενική συνέλευση του Παναθηναϊκού ενέκρινε την πραγματοποίηση έργων ανάπλασης του υφιστάμενου γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται επένδυση της τάξεως των 8,6 εκατ. για τη δημιουργία δύο πλαϊνών κερκίδων και τεσσάρων πύργων στις αντίστοιχες γωνίες του γηπέδου, με στόχο τη στέγαση θεατών. Επιπλέον, προβλέπονται και έργα καλλωπισμού των εξωτερικών χώρων του γηπέδου. Στο προσεχές διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσουν συζητήσεις με τη νέα περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, για τη λήψη των εγκρίσεων και αδειών. Από τα παραπάνω, προκύπτει σαφώς ότι δεν αναμένεται να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση Αλεξάνδρας-Βοτανικού, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

«Ακατέργαστο διαμάντι» το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Τον χαρακτηρισμό «ακατέργαστο διαμάντι» επέλεξε για να περιγράψει την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης στο συνέδριο του Economist. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκταση των 6.300 στρεμμάτων είναι ίσως η μοναδική στην Ευρώπη η οποία συνδυάζει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο δίπλα στη θάλασσα, όντας ταυτόχρονα εντός του πολεοδομικού ιστού μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας με εύκρατο κλίμα. Οπως είναι γνωστό, στον σχεδιασμό του επενδυτικού σχήματος που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του ακινήτου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ξενοδοχείων, συγκροτημάτων κατοικιών, εμπορικού κέντρου, συνεδριακών και πολιτιστικών κέντρων, γήπεδο γκολφ και μαρίνα.

Οι Αραβες χρηματοδοτούν και κατοικίες στο Μάντσεστερ

Συμμετοχή στη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου σχεδίου της δημοτικής αρχής της πόλης Μάντσεστερ στην Αγγλία, αναφορικά με την κατασκευή 830 νέων κατοικιών, αναμένεται να έχει ο όμιλος Abu Dhabi United Group, που είναι και ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μάνστεστερ Σίτι. Το σχέδιο είναι προϋπολογισμού της τάξεως του 1,25 δισ. ευρώ και αφορά την ανάπλαση της ανατολικής πλευράς του κέντρου της πόλης με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης συγκροτημάτων κατοικιών των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη. Οι κατοικίες που θα κατασκευαστούν προβλέπεται να ενοικιαστούν σε ιδιώτες προκειμένου να υπάρχει και η ανάλογη απόδοση της επένδυσης. Απώτερος στόχος της πόλης του Μάντσεστερ είναι η κατασκευή δεκάδων χιλιάδων νέων κατοικιών έως το 2027.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή